Nastavení tisku:

Svařák

Porcí4 PorceČas přípravy10 minDélka vaření/pečení15 minCelkový čas25 min

Vánoční čas si žádá nejen vánoční cukroví, ale i něco na zahřátí. Svařák nás vánočním časem provází a je jedno zda jsi dáte bílý někdo červený. Jen občas slýchám, že si ho raději nechcete dát u stánku, když nevíte, z čeho je připravený. Tak si ho pojďme připravit doma.

 0,75 l bílého nebo červeného vína (to je vás :-) )
 200 ml vody
 5 lžic cukru krystal
 1 pomeranč
 citronová kůra z jednoho citronu
 1 lžička mleté skořice
 3 hvězdičky badyanu
 5 hřebíčků
 2 celé skořice
1

Cukr nasypeme do většího hrnce (min 2litry objem), přidáme 2 lžíce vody a zahřejeme.

2

Cukr se začne rozpouštět a my ho takto necháme, dokud nezačne po stranách zlátnout až hnědnout.

3

Jakmile začne takto tmavnout, přilijeme 200ml vody a přidáme všechno koření, citronovou kůru a pomeranč nakrájený na kolečka. Směs 10minut povaříme.

4

Ke směsi přilijeme víno a prohřejeme. Směs už se nesmí začít vařit.

5

Pak přecedíme přes cedník do hrnečků a můžeme podávat.

Tip: Než nalijeme svařák do hrnečků, můžeme na dno nasypat mandle, rozinky nebo jiné oblíbené kandované ovoce jako například švestky :-)

Nutrition Facts

Porce 4