Nastavení tisku:

Švestkové knedlíky

Porcí5 (cca 20ks) PorcíČas přípravy30 minDélka vaření/pečení15 minCelkový čas45 min

Když švestkové knedlíky, tak jedině v bramborovém těstě. Úžasný recept, který patří k babímu létu. Knedlíky můžete ihned obalit v mletém máku nebo je jen mákem posypat. Podávají se s kysanou smetanou, pocukrované moučkovým cukrem a přelité rozpuštěným máslem. Nebo je vyzkoušejte posypat strouhaným perníkem.

Knedlíky
 700 g předem uvařených brambor ve slupce
 250 g hrubé mouky
 2 vejce
 1 lžička soli
 750 g vypeckovaných švestek (cca 20ks)
Na ozdobu
 zakysaná smetana
 mletý mák nebo strouhaný perník
 moučkový cukr
 rozpuštěné máslo
1

Vychladlé brambory oloupeme a prolisujeme.

.

2

K bramborám přidáme hrubou mouku, sůl a vejce. Směs vypracujeme v tužší těsto.

3

Těsto vyválíme a nakrájíme na čtverce. Na každý čtvereček dáme dvě půlky švestky a vytvarujeme knedlík.
Tip: Pokud chcete knedlíky sladší, můžete dát mezi půlky švestek kousek marcipánu.

4

V osolené vodě vaříme cca 5 minut. Knedlíky jsou uvařené, když vyplavou na hladinu.

5

Knedlíky můžeme ihned obalit v mletém máku nebo je jen mákem posypat. Podáváme s kysanou smetanou. pocukrované moučkovým cukrem a přelité rozpuštěným máslem.

Tip: Výborné jsou i posypané strouhaným perníkem.

Nutrition Facts

Porce 5 (cca 20ks)