Moje kamarádka zbožňuje těstoviny s vepřovou panenkou. Jakmile jdeme do Italské restaurace, pečlivě kouká do lístku, ale obě víme, že hledá pastu s vepřovou panenkou. V kombinaci se smetanovou omáčkou s houbami je to prostě dokonalé.
Maso potřeme olivovým olejem s prolisovaným česnekem, osolíme, opepříme ze všech stran a posypeme tymiánem. Necháme 10minut odpočinout.
Tagliatelle uvaříme ve vroucí osolené vodě dle návodu. (Voda na těstoviny by měla být slaná jako moře 🙂 )
Mezitím si začneme připravovat omáčku, Očistíme a nakrájíme houby na větší kousky. V případě, že použijeme hlívu, tak jí jen rukou natrháme, aby se nám úplně nerozvařila.
V hrnci na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme houby a lehce orestujeme.
Přidáme lžíci až dvě více procentního alkoholu a víno, necháme vyvařit. Pak zalijeme vývarem a svaříme na polovinu.
Zalijeme smetanou, osolíme opepříme a necháme na mírném ohni redukovat, dokud omáčka nezhoustne.
Troubu si předehřejeme na 180°C.
Na sporáku rozpálíme pánev a zprudka na ní opečeme panenku ze všech stran tak, aby se maso zatáhlo.
Po té položíme panenku na plech vyložený pečícím papírem a dáme péct do trouby na 8 minut. Panenka by měla uvntiř zůstat růžová.
Zatím, co se peče panenka, dokončíme omáčku. Přidáme do ní nakrájenou petržel (případně sušenou) a dochutíme solí, pepřem a trochou citronové šťávy dle chuti. Už dále nevaříme.
Jakmile je panenka upečená, přendáme jí na tác či prkénko a necháme odpočívat 5 minut a pak můžeme začít krájet.
Pozor: Odpočinek masa je opravdu důležitý, jinak by nám všechna šťáva hned vytekla a maso by bylo nakonec suché.
Na talíř dáme tagliatelle, polijeme omáčkou a nakonec přidáme plátky panenky.
Ingredience
Postup
Maso potřeme olivovým olejem s prolisovaným česnekem, osolíme, opepříme ze všech stran a posypeme tymiánem. Necháme 10minut odpočinout.
Tagliatelle uvaříme ve vroucí osolené vodě dle návodu. (Voda na těstoviny by měla být slaná jako moře 🙂 )
Mezitím si začneme připravovat omáčku, Očistíme a nakrájíme houby na větší kousky. V případě, že použijeme hlívu, tak jí jen rukou natrháme, aby se nám úplně nerozvařila.
V hrnci na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme houby a lehce orestujeme.
Přidáme lžíci až dvě více procentního alkoholu a víno, necháme vyvařit. Pak zalijeme vývarem a svaříme na polovinu.
Zalijeme smetanou, osolíme opepříme a necháme na mírném ohni redukovat, dokud omáčka nezhoustne.
Troubu si předehřejeme na 180°C.
Na sporáku rozpálíme pánev a zprudka na ní opečeme panenku ze všech stran tak, aby se maso zatáhlo.
Po té položíme panenku na plech vyložený pečícím papírem a dáme péct do trouby na 8 minut. Panenka by měla uvntiř zůstat růžová.
Zatím, co se peče panenka, dokončíme omáčku. Přidáme do ní nakrájenou petržel (případně sušenou) a dochutíme solí, pepřem a trochou citronové šťávy dle chuti. Už dále nevaříme.
Jakmile je panenka upečená, přendáme jí na tác či prkénko a necháme odpočívat 5 minut a pak můžeme začít krájet.
Pozor: Odpočinek masa je opravdu důležitý, jinak by nám všechna šťáva hned vytekla a maso by bylo nakonec suché.
Na talíř dáme tagliatelle, polijeme omáčkou a nakonec přidáme plátky panenky.