Recept na Butter Chicken patří k mým oblíbeným, ale když zrovna nemám kuřecí maso, dá se omáčka podávat s tofu. Chutná skvěle a za chvilku je hotovo. Pokud ale přece jen upřednostňujete masíčko, tak recept funguje samozřejmě i s masem :-)
Tofu podélně překrojíme a pak každou polovinu nakrájíme na plátky asi tak 0,5cm tlusté.
Všechny ingredience na marinádu smícháme, tofu z obou stran potřeme marinádou a necháme při pokojové teplotě odpočívat.
Mezitím cibuli nakrájíme na drobno a opečeme do zlatova na rozpáleném oleji.
Přidáme prolisovaný česnek, který krátce orestujeme. Pak přidáme všechno koření a rychle zarestujeme.
Přidáme rajčata a smetanu a necháme 10minut probublávat.
Omáčku rozmixujeme do hladka ponorným mixérem.
Omáčku osolíme a opět přivedeme k varu.
Tofu přidáme do omáčky a pomalu vaříme 10minut. Příliš nemícháme.
Tip: Pokud jste recept přece jen dělali s masem, pomalu vařte, dokud nebude měkké.
Omáčku stáhneme z ohně a vmícháme máslo. Pokud je třeba, můžeme ještě dosolit.
Omáčku můžeme podávat s rýží nebo qionou a ideálně posypanou čerstvým nebo sušeným koriandrem.
Porce 4