Nastavení tisku:

Tomatová polévka

Porcí4 PorceČas přípravy5 minDélka vaření/pečení15 minCelkový čas20 min

Tuhle polévku bych si mohla vařit pořád! Je to moje oblíbená rychlovka, když chci něco teplého a nemám zrovna čas na velké vaření.

 2 konzervy rajčat
 1 středně velká cibule
 2 lžíce olivového oleje
 8 lístků čerstvé bazalky
 1 stroužek česneku
 sůl a pepř
 100 ml vody
 1 lžíce másla
 zakysaná smetana nebo pesto nebo parmazán
1

Do hrnce dáme olivový olej, přisypeme cibuli nakrájenou nadrobno a nakrájený česnek. Pozvolna restujeme asi 5 minut.

2

Rajčata vlijeme do hrnce, přisypeme nakrájenou bazalku a přidáme 100ml vody. Přiklopíme pokličkou a dusíme asi 10 minut.

3

Stáhneme z plotny a rozmixujeme tyčovým mixérem. Zde můžete ještě přidat vodu, pokud by se vám zdála polévka moc hustá.

4

Polévku ješte znovu zahřejeme a dochutíme solí a pepřem. Kdo chce, může dle chuti ještě přisladit.

5

Na závěr vmícháme lžíci másla a polévku tím zjemníme.

6

Podáváme buď se zakysanou smetanou. Nebo doporučuji se lžičkou pesta a trochou strouhaného parmazánu.

Nutrition Facts

Porce 4