Nastavení tisku:

Trhané vepřové maso

Porcí4 PorceČas přípravy10 minDélka vaření/pečení6 hodCelkový čas6 hod 10 min

Když pomalu upečete vepřovou plec, maso lze pak jednoduše natrhat vidličkou. Můžete ho podávat s bramborovým knedlíkem a špenátem nebo třeba jen s bramborovou kaší. Úžasné je také jako náplň burgeru.

 1 kg vepřové plece
 1 lžíce mleté papriky (sladké nebo uzené), můžete nahradit kmínem :-)
 4 stroužky česneku
 50 ml oleje
 sůl a pepř
 150 ml vody
 1 lžíce citronové šťávy
1

Troubu předehřejeme na 150°C.

2

Maso osušíme, osolíme a opepříme.

3

V misce smícháme olej s paprikou, citronovou šťávou a prolisovaným česnekem. Maso pečlivé potřeme takto připravenou marinádou a přendáme do pekáčku.

Tip: Maso můžeme nechat marinovat přes noc.

4

Do misky dáme 150ml vody a smícháme ji tak se zbytky marinády.

5

Maso v pekáčku podlijeme vodou z misky a přiklopíme.

6

Pečeme 5hodin na 150°C. Pak zvýšíme teplotu na 180°C a ještě hodinu pečeme (případně podlijeme vodou).

7

Nutrition Facts

Porce 4