Mar, co budeš vařit?

Já vím, co budu vařit.

Generic selectors
Hletat přesnou zhodu
Hledat v názvu
Hledat v obsahu
Post Type Selectors
Recepty
Akce
Tipy

Tuňákové muffiny (bez mouky)

Kategorie, NáročnostZačátečník

Nevěděla jsem, co si dát k večeři, a tak vznikla tahle rychlá a dokonce teplá večeře připravená do 30ti minut. Tyhle tuňákové muffiny se hodí i na oslavu nebo jako pohoštění pro návštěvu. Doporučuji je jako lehkou večeři se salátkem.

Porcí6 ks Porcí
Čas přípravy10 minDélka vaření/pečení20 minCelkový čas30 min

 80 g tuňáka v oleji
 100 g lučiny
 2 vejce
 40 g strouhaného parmezánu
 ½ lžičky tymiánu
 sůl a pepř
 Na ozdobu: zakysaná smetana

1

Troubu předehřejeme na 180°C.

2

Tuňáka scedíme a smícháme v míse s ostatními surovinami. Prošleháme vidličkou v hladkou směs.

3

Silikonové nebo papírové formičky plníme směsí cca do 2/3 formičky. Těsto se při pečení trochu zvedne.

4

Pečeme cca 20 minut dozlatova.

5

Podáváme se zakysanou smetanou a salátkem z čerstvé zeleniny nebo prostě jen tak 🙂

Ingredience

 80 g tuňáka v oleji
 100 g lučiny
 2 vejce
 40 g strouhaného parmezánu
 ½ lžičky tymiánu
 sůl a pepř
 Na ozdobu: zakysaná smetana

Postup

1

Troubu předehřejeme na 180°C.

2

Tuňáka scedíme a smícháme v míse s ostatními surovinami. Prošleháme vidličkou v hladkou směs.

3

Silikonové nebo papírové formičky plníme směsí cca do 2/3 formičky. Těsto se při pečení trochu zvedne.

4

Pečeme cca 20 minut dozlatova.

5

Podáváme se zakysanou smetanou a salátkem z čerstvé zeleniny nebo prostě jen tak 🙂

Tuňákové muffiny (bez mouky)
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Close Menu