Nastavení tisku:

Tuňákový salátek od Japonky

Porcí2 PorceČas přípravy20 minCelkový čas20 min

Tento jednoduchý salátek mě naučila kamarádka z Japonska. Hodí se jako lehká večeře nebo na jednohubky.

 1 konzerva tuňáka
 1 středně velká mrkev
 ½ cibule
 2 lžíce octa
 1 lžíce cukru
 2 lžíce olivového oleje
 1 lžíce petržele (ideálně čerstvé, ale sušená stačí)
 mandle nebo slunečnicová semínka
 sůl a pepř
1

Mrkev nastrouháme nahrubo.

2

Cibuli nakrájíme na tenká půlkolečka.

3

Tuňáka slijeme, dáme do mísy a smícháme s mrkví a cibulí.

4

Do směsi přidáme ocet, cukr petržel a olej. Osolíme a opepříme.

5

Vše důkladně promícháme, nejlépe rukou.

6

Mandle nebo slunečnicová semínka opražíme krátce na pánvi.

7

Salátek podáváme posypaný opraženými mandlemi s pečivem nebo na bagetce.

Tip: Nejlepší je druhý den! Vydržte to a nechte salátek odležet přes noc :-)

Nutrition Facts

Porce 2