Tvarohové knedlíky k létu prostě patří. S koulením knedlíčků mi tentokrát pomáhal 4letý pomocník a co si uvařil, to si také snědl. Knedlíky můžete ozdobit jakýkoli ovocem, ale jahodový žahour je k nim nejlepší.
Ve větším hrnci přivedeme vodu k varu.
V míse smícháme všechny suroviny na těsto a vypracujeme hladké těsto.
Z těsta tvarujeme menší knedlíčky a vaříme cca 8 minut. Jakmile jsou knedlíčky uvařené, tak hezky vyplanou na hladinu.
Mezitím si připravíme žahour.
Polovinu jahod rozmačkáme a svaříme s vodou, cukrem a skořicí cca 5 minut.
Přidáme smetanu, solamyl, zbytek jahod a krátce prohřejme. Pokud je žahour moc hustý, můžeme trochu naředit vodou.
Knedlíčky podáváme přelité žahourem, případně ještě posypané cukrem a přelité máslem.
Ingredience
Postup
Ve větším hrnci přivedeme vodu k varu.
V míse smícháme všechny suroviny na těsto a vypracujeme hladké těsto.
Z těsta tvarujeme menší knedlíčky a vaříme cca 8 minut. Jakmile jsou knedlíčky uvařené, tak hezky vyplanou na hladinu.
Mezitím si připravíme žahour.
Polovinu jahod rozmačkáme a svaříme s vodou, cukrem a skořicí cca 5 minut.
Přidáme smetanu, solamyl, zbytek jahod a krátce prohřejme. Pokud je žahour moc hustý, můžeme trochu naředit vodou.
Knedlíčky podáváme přelité žahourem, případně ještě posypané cukrem a přelité máslem.