Mar, co budeš vařit?

Já vím, co budu vařit.

Generic selectors
Hletat přesnou zhodu
Hledat v názvu
Hledat v obsahu
Post Type Selectors
Recepty
Akce
Tipy

Tvarohové knedlíčky s jahodama

Kategorie,

Tvarohové knedlíky k létu prostě patří. S koulením knedlíčků mi tentokrát pomáhal 4letý pomocník a co si uvařil, to si také snědl. Knedlíky můžete ozdobit jakýkoli ovocem, ale jahodový žahour je k nim nejlepší.

Porcí4 Porce
Čas přípravy15 minDélka vaření/pečení30 minCelkový čas45 min

Na knedlíky:
 500 g plnotučného tvarohu
 400 g hrubé mouky
 2 žloutky
 špetka soli
Žahour:
 500 g jahod
 50 ml smetany
 4 lžička cukru krystal
 1 lžičky solamylu
 1 lžička skořice
 30 ml vody

1

Ve větším hrnci přivedeme vodu k varu.

2

V míse smícháme všechny suroviny na těsto a vypracujeme hladké těsto.

3

Z těsta tvarujeme menší knedlíčky a vaříme cca 8 minut. Jakmile jsou knedlíčky uvařené, tak hezky vyplanou na hladinu.

4

Mezitím si připravíme žahour.

5

Polovinu jahod rozmačkáme a svaříme s vodou, cukrem a skořicí cca 5 minut.

6

Přidáme smetanu, solamyl, zbytek jahod a krátce prohřejme. Pokud je žahour moc hustý, můžeme trochu naředit vodou.

7

Knedlíčky podáváme přelité žahourem, případně ještě posypané cukrem a přelité máslem.

Ingredience

Na knedlíky:
 500 g plnotučného tvarohu
 400 g hrubé mouky
 2 žloutky
 špetka soli
Žahour:
 500 g jahod
 50 ml smetany
 4 lžička cukru krystal
 1 lžičky solamylu
 1 lžička skořice
 30 ml vody

Postup

1

Ve větším hrnci přivedeme vodu k varu.

2

V míse smícháme všechny suroviny na těsto a vypracujeme hladké těsto.

3

Z těsta tvarujeme menší knedlíčky a vaříme cca 8 minut. Jakmile jsou knedlíčky uvařené, tak hezky vyplanou na hladinu.

4

Mezitím si připravíme žahour.

5

Polovinu jahod rozmačkáme a svaříme s vodou, cukrem a skořicí cca 5 minut.

6

Přidáme smetanu, solamyl, zbytek jahod a krátce prohřejme. Pokud je žahour moc hustý, můžeme trochu naředit vodou.

7

Knedlíčky podáváme přelité žahourem, případně ještě posypané cukrem a přelité máslem.

Tvarohové knedlíčky s jahodama
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Close Menu