Nastavení tisku:

Andělské vanilkové rohlíčky

Porcí40ks PorcíČas přípravy1 hodDélka vaření/pečení10 minCelkový čas1 hod 10 min

Tři týdny do Vánoc, je čas na vanilkové rohlíčky. Dáváte do nich ořechy nebo mandle? Já mandle, jsou pak andělsky jemné a vláčné.

Těsto:
 60 g mletých mandlí nebo přímo mandlové mouky
 150 g hladké mouky
 1 lžička vanilkového extraktu nebo 1/2 mleté vanilky
 100 g másla
 2 žloutky
Obalování:
 100 g moučkového cukru
 ½ lžičky mleté vanilky
1

Všechny suché suroviny na těsto smícháme v míse.

2

Pak zapracujeme máslo a na závěr žloutky.

3

Z těsta vytvoříme hladký bochánek, který zabalíme do potravinářské fólie a dáme uležet do lednice. Necháme tak nejméně přes noc, ale těsto vydrží v lednici i týden.

4

Když vyndáme těsto z lednice, necháme ho chvilku povolit, asi tak 30 minut.

5

Rozdělíme těsto na třetiny a z každé uděláme asi 2cm široký váleček. Abychom měli všechny rohlíčky stejně, tak váleček nakrájíme asi na 0,5cm dlouhé kousky.

6

Z kousků pak válíme válečky, které stočíme do tvaru rohlíčku.

7

Rohlíčky vyskládáme na plech vyložený pečícím papírem.

8

Pečeme 8 - 10 minut na 165°C (horkovzduch) nebo na 180°C bez zapnutého horkého vzduchu.

9

Upečené rohlíčky necháme 3 minuty odpočívat na plechu a pak je opatrně obalíme v moučkovém cukru smíchaným s vanilkou.

10

Uložíme je do krabice a pokusíme se vydržet do Vánoce :-)

Nutrition Facts

Porce 40ks