Zbyla vám vánočka a už na ní nemáte chuť? Můžete z ní ale vykouzlit báječný francouzský toast. Když ho ozdobíte orestovanými jablíčky, vznikne vám taková variace jablečného štrůdlu.
V hlubokém talíři smícháme vajíčko se smetanou, cukrem a skořicí.
Rozpálíme pánev a rozpustíme na ní lžíci másla (vyjde tak na tři plátky).
Plátky vánočky namáčíme z obou stran ve vaječné směsi a ihned opékáme na pánvi.
Když vánočku opečeme z obou stran dozlatova, přendáme ji na talíř.
V pánvi rozpustíme máslo a přidáme oloupané jablíčko nakrájené na kostičky.
Přidáme rozinky, cukr a rum. Za občasného míchání restujeme na pánvi cca 10minut.
Jablečnou směs pak přendáme na plátky vánočky, pocukrujeme a můžeme servírovat.
Ingredience
Postup
V hlubokém talíři smícháme vajíčko se smetanou, cukrem a skořicí.
Rozpálíme pánev a rozpustíme na ní lžíci másla (vyjde tak na tři plátky).
Plátky vánočky namáčíme z obou stran ve vaječné směsi a ihned opékáme na pánvi.
Když vánočku opečeme z obou stran dozlatova, přendáme ji na talíř.
V pánvi rozpustíme máslo a přidáme oloupané jablíčko nakrájené na kostičky.
Přidáme rozinky, cukr a rum. Za občasného míchání restujeme na pánvi cca 10minut.
Jablečnou směs pak přendáme na plátky vánočky, pocukrujeme a můžeme servírovat.