Mar, co budeš vařit?

Já vím, co budu vařit.

Generic selectors
Hletat přesnou zhodu
Hledat v názvu
Hledat v obsahu
Post Type Selectors
Recepty
Akce
Tipy

Vánoční francouzský toast

Kategorie, NáročnostZačátečník

Zbyla vám vánočka a už na ní nemáte chuť? Můžete z ní ale vykouzlit báječný francouzský toast. Když ho ozdobíte orestovanými jablíčky, vznikne vám taková variace jablečného štrůdlu.

Porcí2 Porce
Čas přípravy10 minDélka vaření/pečení10 minCelkový čas20 min

 1 vejce
 30 ml smetany
 1/2 lžičky skořice
 1 sáček vanilkového cukr
 4 plátky starší vánočky
 2 lžíce másla
 med nebo javorový sirup
Na ozdobu:
 1 jablko
 1 lžíce rozinek
 1/2 lžičky skořice
 1 lžíce rumu
 1 lžíce másla
 1 lžíce cukru krystal

1

V hlubokém talíři smícháme vajíčko se smetanou, cukrem a skořicí.

2

Rozpálíme pánev a rozpustíme na ní lžíci másla (vyjde tak na tři plátky).

3

Plátky vánočky namáčíme z obou stran ve vaječné směsi a ihned opékáme na pánvi.

4

Když vánočku opečeme z obou stran dozlatova, přendáme ji na talíř.

5

V pánvi rozpustíme máslo a přidáme oloupané jablíčko nakrájené na kostičky.

6

Přidáme rozinky, cukr a rum. Za občasného míchání restujeme na pánvi cca 10minut.

7

Jablečnou směs pak přendáme na plátky vánočky, pocukrujeme a můžeme servírovat.

Ingredience

 1 vejce
 30 ml smetany
 1/2 lžičky skořice
 1 sáček vanilkového cukr
 4 plátky starší vánočky
 2 lžíce másla
 med nebo javorový sirup
Na ozdobu:
 1 jablko
 1 lžíce rozinek
 1/2 lžičky skořice
 1 lžíce rumu
 1 lžíce másla
 1 lžíce cukru krystal

Postup

1

V hlubokém talíři smícháme vajíčko se smetanou, cukrem a skořicí.

2

Rozpálíme pánev a rozpustíme na ní lžíci másla (vyjde tak na tři plátky).

3

Plátky vánočky namáčíme z obou stran ve vaječné směsi a ihned opékáme na pánvi.

4

Když vánočku opečeme z obou stran dozlatova, přendáme ji na talíř.

5

V pánvi rozpustíme máslo a přidáme oloupané jablíčko nakrájené na kostičky.

6

Přidáme rozinky, cukr a rum. Za občasného míchání restujeme na pánvi cca 10minut.

7

Jablečnou směs pak přendáme na plátky vánočky, pocukrujeme a můžeme servírovat.

Vánoční francouzský toast
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Close Menu