Mar, co budeš vařit?

Já vím, co budu vařit.

Generic selectors
Hletat přesnou zhodu
Hledat v názvu
Hledat v obsahu
Post Type Selectors
Recepty
Akce
Tipy

Velikonoční nádivka

KategorieNáročnostZačátečník

Velikonoční nádivka nesmí chybět na žádném stole. Nejlepší je z kopřiv, ale se špenátem také nešlápnete vedle.

Porcí1 Porce
Čas přípravy15 minDélka vaření/pečení30 minCelkový čas45 min

 8 rohlíků
 250 ml mléka
 6 vajec
 špetka muškátového oříšku
 1 hrst nasekaných kopřiv
 1 hrst nasekaného špenátu (pokud nemáte kopřivy, dejte špatnátu dvojnásobek)
 300 g uzeného masa
 sůl a pepř
 sádlo na vymazání formy
 strouhanka na vysypání formy
Tip:
 citronová kůra z půlky citronu
 hrst nasekaných mandlí

1

Troubu předehřejeme na 180°C.

2

Žloutky rozmícháme v mléce, přidáme špetku muškátového oříšku a směsí zalijeme rohlíky nakrájené na kostičky. Necháme pečivo, aby nasáklo mléko.

3

Kopřivy spaříme horkou vodou a nasekáme nožem nahrubo.

4

Špenát nasekáme nahrubo a spolu s kopřivami a s nakrájeným uzeným masem přidáme v rohlíkům. Osolíme a opepříme.

5

Z bílků ušleháme hustý sníh a opatrně přimícháme k rohlíkům.

Doporučuji přidat ještě citronovou kůru a nasekané mandle.

6

Pekáček vymažeme sádlem, vysypeme strouhankou a naplníme směsí.

7

Pečeme 30 minut dozlatova.

8

Můžete péct i ve formičkách na muffiny, v takovém případě pečte 20 minut.

Ingredience

 8 rohlíků
 250 ml mléka
 6 vajec
 špetka muškátového oříšku
 1 hrst nasekaných kopřiv
 1 hrst nasekaného špenátu (pokud nemáte kopřivy, dejte špatnátu dvojnásobek)
 300 g uzeného masa
 sůl a pepř
 sádlo na vymazání formy
 strouhanka na vysypání formy
Tip:
 citronová kůra z půlky citronu
 hrst nasekaných mandlí

Postup

1

Troubu předehřejeme na 180°C.

2

Žloutky rozmícháme v mléce, přidáme špetku muškátového oříšku a směsí zalijeme rohlíky nakrájené na kostičky. Necháme pečivo, aby nasáklo mléko.

3

Kopřivy spaříme horkou vodou a nasekáme nožem nahrubo.

4

Špenát nasekáme nahrubo a spolu s kopřivami a s nakrájeným uzeným masem přidáme v rohlíkům. Osolíme a opepříme.

5

Z bílků ušleháme hustý sníh a opatrně přimícháme k rohlíkům.

Doporučuji přidat ještě citronovou kůru a nasekané mandle.

6

Pekáček vymažeme sádlem, vysypeme strouhankou a naplníme směsí.

7

Pečeme 30 minut dozlatova.

8

Můžete péct i ve formičkách na muffiny, v takovém případě pečte 20 minut.

Velikonoční nádivka
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Close Menu