Velikonoční nádivka nesmí chybět na žádném stole. Nejlepší je z kopřiv, ale se špenátem také nešlápnete vedle.
Troubu předehřejeme na 180°C.
Žloutky rozmícháme v mléce, přidáme špetku muškátového oříšku a směsí zalijeme rohlíky nakrájené na kostičky. Necháme pečivo, aby nasáklo mléko.
Kopřivy spaříme horkou vodou a nasekáme nožem nahrubo.
Špenát nasekáme nahrubo a spolu s kopřivami a s nakrájeným uzeným masem přidáme v rohlíkům. Osolíme a opepříme.
Z bílků ušleháme hustý sníh a opatrně přimícháme k rohlíkům.
Doporučuji přidat ještě citronovou kůru a nasekané mandle.
Pekáček vymažeme sádlem, vysypeme strouhankou a naplníme směsí.
Pečeme 30 minut dozlatova.
Můžete péct i ve formičkách na muffiny, v takovém případě pečte 20 minut.
Ingredience
Postup
Troubu předehřejeme na 180°C.
Žloutky rozmícháme v mléce, přidáme špetku muškátového oříšku a směsí zalijeme rohlíky nakrájené na kostičky. Necháme pečivo, aby nasáklo mléko.
Kopřivy spaříme horkou vodou a nasekáme nožem nahrubo.
Špenát nasekáme nahrubo a spolu s kopřivami a s nakrájeným uzeným masem přidáme v rohlíkům. Osolíme a opepříme.
Z bílků ušleháme hustý sníh a opatrně přimícháme k rohlíkům.
Doporučuji přidat ještě citronovou kůru a nasekané mandle.
Pekáček vymažeme sádlem, vysypeme strouhankou a naplníme směsí.
Pečeme 30 minut dozlatova.
Můžete péct i ve formičkách na muffiny, v takovém případě pečte 20 minut.