Angreštovo-rybízový clafoutisKaždý pěstuje angrešt a rybíz, ale co pak s ním? Tento francouzský letní dezert je ideální pro zpracování vaší úrody. V podstatě vezmete ovoce a zalijete ho palačinkovým těstem. Já jsem zvolila kombinaci angreštu a rybízu a vznikl úžasný sladkokyselý dezert.Velikonoční beránekVelikonoce bez beránka nejsou Velikonoce! Tenhle recept je z mé oblíbené kuchařky, těsto je krásně nadýchané a jde mi vždy snadno vyklopit z formy. Množství těsta je vhodné do středně velké formy. Pastéis de nata (portugalské koláčky)Cestovat se dá i na talíři. Pastéis de nata jsou portugalské koláčky, které jsem si kdysi velmi oblíbila v Lisabonu. Nedávno jsem viděla, že je pekla kamarádka a já jsem na ně dostala takovou chuť, že jsem je musela ihned také zkusit doma. Obrácený jablečný koláč (Tarte Tatin)Úžasná francouzská klasika, která se může zdát složitá, ale to vůbec není pravda. Koláč je hotov za méně než hodinu a je famózní! Pokud milujete karamel, tak ho prostě musíte vyzkoušet. Dýňový koláčDýně se stala v posledních letech velmi oblíbenou pochoutkou a to v jakékoli podobě. Na vašem stole rozhodně nesmí chybět tento dýňový koláč. Dort PavlovaDort Pavlova neodmyslitelně patří k létu, protože je úžasný, když se nazdobí čerstvým ovocem. Ideální je rybíz, maliny ale i broskve nebo borůvky. Mechový dort “Mecháč”"Mecháč" je úžasný jarní dortík, který je jednoduchý na přípravu a skvěle vypadá. Krásně zelený je díky špenátu, žádné přidané barvivo v něm nenajdete. Banana bread (banánový chlebíček)Banana bread peče každý trochu jinak. Tenhle recept jsem získala od jednoho Američana, který moc rád peče. Jelikož mi neprozradil svou tajnou ingredienci, tak jsem ji chvíli hledala. Jakou tam přidáte vy? Citronový koláčCo budete péct na víkend? Tento citrónový koláč je svěží a těsto se dá použít i na muffiny. Záleží jen na vás, jakou formu zvolíte, ale vyzkoušet ho prostě musíte.