Masíčko se zelím (low carb)Tento recept mě neuvěřitelně zaujal svou chutí. Určitě potěší ty z vás, kdo se věnují nízkosacharidové stravě, ale i fanoušky zelí. Právě zelí propujčí masu svou šťavnatou chuť a tak není třeba jídlo příliš dochucovat.Tagliatelle s panenkou a houbamiMoje kamarádka zbožňuje těstoviny s vepřovou panenkou. Jakmile jdeme do Italské restaurace, pečlivě kouká do lístku, ale obě víme, že hledá pastu s vepřovou panenkou. V kombinaci se smetanovou omáčkou s houbami je to prostě dokonalé.Citrusová panenkaUž dlouho jsem hledala recept na vepřovou panenku, který bych zařadila mezi ty oblíbené. No a je tu! K létu patří svěží chuť citrusů a v kombinaci s masem prostě neodoláte. Hlavně to zvládnete do 30ti minut 🙂Kuře ala kachnaJednou za čas ta chuť na kachnu přepadne snad každého. Jenže, co když celou kachnu nesníte nebo nemáte čas jí péct několik hodin? Tak si upečte kuře na způsob kachny. Játrová paštikaKaždého mile překvapíte, když budete podávat domácí paštiku. Není to nic těžkého a za málo peněz udělá hodně muziky 🙂 A když ji dáte úhledně do skleniček, můžete ji i darovat. Jarní mini kuřátkoFrancouzská mini kuřátka se skvěle hodí k oslavám jara. Jelikož jsou malinká, každý strávník může dostat na talíř svoje vlastní a už se nebudete hádat, kdo bude mít stehýnko a kdo křidýlko 🙂 Je perfektní, když si chcete upéct kuře a víte, že celé ho sami nesníte, takže rozhodně doporučuji pro singles. Avokado-burgerPro mě je tento burger objevem letošního léta. Už tu máme sice podzim, ale tenhle burger si můžeme připravit i doma. Mě chutná nejvíc s trhaným vepřovým masíčkem, ale můžete ho naplnit i kuřecím masem nebo oblíbeným sýrem. Navíc “upečení” zelených houstiček je hotové raz dva. Stačí vám totiž jen avokádo, lžíce a nůž 😉Trhané vepřové masoKdyž pomalu upečete vepřovou plec, maso lze pak jednoduše natrhat vidličkou. Můžete ho podávat s bramborovým knedlíkem a špenátem nebo třeba jen s bramborovou kaší. Úžasné je také jako náplň burgeru. Kachní prsa s levandulovou omáčkouPřipravit kachní prsa není žádná věda. Dokonce jsou za chvilku hotová a dají se připravit s různými omáčkami. Já jsem tentokrát zvolila tu z červeného vína a levandule.