Banana bread peče každý trochu jinak. Tenhle recept jsem získala od jednoho Američana, který moc rád peče. Jelikož mi neprozradil svou tajnou ingredienci, tak jsem ji chvíli hledala. Jakou tam přidáte vy?
Troubu předehřejeme na 170°C.
Cukr a máslo vyšleháme v hladkou směs.
Přidáme vejce a dobře prošleháme.
Přidáme banány rozmačkané vidličkou.
Směs promícháme a přidáme k ní zbytek surovin.
Připravené těsto dáme do vymazané a vysypané formy na biskupský chlebíček.
Tip: můžete ještě ozdobit rozkrojeným banánem, než dáte chlebíček péct
Pečeme 40-50 minut, dokud se těsto nepřestane lepit na špejli.
Po upečení necháme vychladnout a podáváme nakrájené na plátky.
Tip: Banana bread se nejčastěji podává s burákovým máslem a čerstvým ovocem. Já mohu doporučit i variantu s banánem krátce opečeným na kokosovém oleji. Mňam!
Ingredience
Postup
Troubu předehřejeme na 170°C.
Cukr a máslo vyšleháme v hladkou směs.
Přidáme vejce a dobře prošleháme.
Přidáme banány rozmačkané vidličkou.
Směs promícháme a přidáme k ní zbytek surovin.
Připravené těsto dáme do vymazané a vysypané formy na biskupský chlebíček.
Tip: můžete ještě ozdobit rozkrojeným banánem, než dáte chlebíček péct
Pečeme 40-50 minut, dokud se těsto nepřestane lepit na špejli.
Po upečení necháme vychladnout a podáváme nakrájené na plátky.
Tip: Banana bread se nejčastěji podává s burákovým máslem a čerstvým ovocem. Já mohu doporučit i variantu s banánem krátce opečeným na kokosovém oleji. Mňam!
Paradni ❤️
Vypadá skvěle!