Mar, co budeš vařit?

Já vím, co budu vařit.

Generic selectors
Hletat přesnou zhodu
Hledat v názvu
Hledat v obsahu
Post Type Selectors
Recepty
Akce
Tipy

Batátové hranolky

Hranolky se dají dělat nejen z klasických brambor a ty batátové jsou v poslední době velmi oblíbené. Mají příjemně nasládlou chuť a dají se použít jako příloha nebo si je upečte jen tak na chuť 😉

Porcí2 Porce

 600 g batát
 4 lžíce olivového oleje
 2 stroužky česneku
 hrst čerstvých bylinek (např. rozmarýn, tymian, bazalka)
 sůl a pepř
 100 ml zakysané smetany

1

Troubu předehřejme na 180 C.

2

Batáty oloupeme a nakrájíme na hranolky o hraně 1 cm

3

Bylinky a česnek nakrájíme nadrobno.

4

Hranolky v míse pokapeme olivovým olejem, posypeme bylinkami, česnekem, osolíme, opepříme a důkladně promícháme.

5

Plech vyložíme pečícím papírem a rovnoměrně na něj rozložíme hranolky.

6

Pečeme 25 minut. Podáme ještě teplé se zakysanou smetanou.

Ingredience

 600 g batát
 4 lžíce olivového oleje
 2 stroužky česneku
 hrst čerstvých bylinek (např. rozmarýn, tymian, bazalka)
 sůl a pepř
 100 ml zakysané smetany

Postup

1

Troubu předehřejme na 180 C.

2

Batáty oloupeme a nakrájíme na hranolky o hraně 1 cm

3

Bylinky a česnek nakrájíme nadrobno.

4

Hranolky v míse pokapeme olivovým olejem, posypeme bylinkami, česnekem, osolíme, opepříme a důkladně promícháme.

5

Plech vyložíme pečícím papírem a rovnoměrně na něj rozložíme hranolky.

6

Pečeme 25 minut. Podáme ještě teplé se zakysanou smetanou.

Batátové hranolky
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Close Menu