Hranolky se dají dělat nejen z klasických brambor a ty batátové jsou v poslední době velmi oblíbené. Mají příjemně nasládlou chuť a dají se použít jako příloha nebo si je upečte jen tak na chuť 😉
Troubu předehřejme na 180 C.
Batáty oloupeme a nakrájíme na hranolky o hraně 1 cm
Bylinky a česnek nakrájíme nadrobno.
Hranolky v míse pokapeme olivovým olejem, posypeme bylinkami, česnekem, osolíme, opepříme a důkladně promícháme.
Plech vyložíme pečícím papírem a rovnoměrně na něj rozložíme hranolky.
Pečeme 25 minut. Podáme ještě teplé se zakysanou smetanou.
Ingredience
Postup
Troubu předehřejme na 180 C.
Batáty oloupeme a nakrájíme na hranolky o hraně 1 cm
Bylinky a česnek nakrájíme nadrobno.
Hranolky v míse pokapeme olivovým olejem, posypeme bylinkami, česnekem, osolíme, opepříme a důkladně promícháme.
Plech vyložíme pečícím papírem a rovnoměrně na něj rozložíme hranolky.
Pečeme 25 minut. Podáme ještě teplé se zakysanou smetanou.