Tenhle recept jsem vyzkoušela, když mi omylem přivezli 1kg cherry rajčátek. Obávám se, že teď se mi spotřeba rajčátek opradu zvedne. Skvělá lehká večeře, kam se hrabou brambory.
Troubu předehřejme na 180°.
Šalotku nakrájíme na proužky.
Rajčátka a olivy překrojíme na půlky.
Filety z candáta překrojíme tak, aby nám vznikly celkem 4 kousky. Z obou stran opepříme, osolíme a posypeme tymiánem.
Na pánev položíme pečící papír a vlijeme na něj lžíci oleje. Takto připravenou pámve rozpálíme na středním plameni.
Candáta položíme do pánve na pečící papír kůží dolů a pečeme 3 minuty.
Pánev vložíme do trouby a dopečme 3 minuty. Pokud nemáte pánev, co může do trouby, přendejte rybu opatrně na plech.
Mezitím si v další pánvi orestujeme šalotku spolu s celým stroužkem česneku. Když zkřehne přidáme rajčátka.
Restujeme 3 minuty, přidáme cukr, olivy, sůl, pepř a promícháme.
Směs stáhneme z ohně a vmícháme pokrájenou bazalku.
Na talíř dáme polovinu rajčatové směsi a přikryjeme dvěma kousky ryby.
Ingredience
Postup
Troubu předehřejme na 180°.
Šalotku nakrájíme na proužky.
Rajčátka a olivy překrojíme na půlky.
Filety z candáta překrojíme tak, aby nám vznikly celkem 4 kousky. Z obou stran opepříme, osolíme a posypeme tymiánem.
Na pánev položíme pečící papír a vlijeme na něj lžíci oleje. Takto připravenou pámve rozpálíme na středním plameni.
Candáta položíme do pánve na pečící papír kůží dolů a pečeme 3 minuty.
Pánev vložíme do trouby a dopečme 3 minuty. Pokud nemáte pánev, co může do trouby, přendejte rybu opatrně na plech.
Mezitím si v další pánvi orestujeme šalotku spolu s celým stroužkem česneku. Když zkřehne přidáme rajčátka.
Restujeme 3 minuty, přidáme cukr, olivy, sůl, pepř a promícháme.
Směs stáhneme z ohně a vmícháme pokrájenou bazalku.
Na talíř dáme polovinu rajčatové směsi a přikryjeme dvěma kousky ryby.