Tento chlebík jsem si naprosto zamilovala. Úžasné je, že ho můžete různě obměňovat. Zkuste přidat místo semínek třeba smaženou cibulku nebo bylinky.
V míse smícháme droždí, cukr a vlažnou vodu. Počkáme pár minut než vzejde kvásek.
Přidáme olej a ocet.
Postupně přisypáváme hladkou mouku a vždy důkladně promícháme.
Přidáme sůl a chlebovou mouku a pořádně promícháme.
Na závěr přidáme semínka. Nelekněte se, těsto je řídké a lepivé.
Mísu přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vykynout asi 30 - 40 minut.
Troubu předehřejeme na 185°C
Formu na chleba nebo na biskupský chlebíček vymažeme a přelijeme do ní těsto. Takto necháme ještě 30 minut kynout.
Povrch můžeme posypat semínky a dáme péct na cca 50 minut. Že je chléb upečený poznáte tak, že se odchlípne od kraje formy.
Po upečení vyndáme chlebík z formy a necháme úplně vychladnout na mřížce.
Ingredience
Postup
V míse smícháme droždí, cukr a vlažnou vodu. Počkáme pár minut než vzejde kvásek.
Přidáme olej a ocet.
Postupně přisypáváme hladkou mouku a vždy důkladně promícháme.
Přidáme sůl a chlebovou mouku a pořádně promícháme.
Na závěr přidáme semínka. Nelekněte se, těsto je řídké a lepivé.
Mísu přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vykynout asi 30 - 40 minut.
Troubu předehřejeme na 185°C
Formu na chleba nebo na biskupský chlebíček vymažeme a přelijeme do ní těsto. Takto necháme ještě 30 minut kynout.
Povrch můžeme posypat semínky a dáme péct na cca 50 minut. Že je chléb upečený poznáte tak, že se odchlípne od kraje formy.
Po upečení vyndáme chlebík z formy a necháme úplně vychladnout na mřížce.