Mar, co budeš vařit?

Já vím, co budu vařit.

Generic selectors
Hletat přesnou zhodu
Hledat v názvu
Hledat v obsahu
Post Type Selectors
Recepty
Akce
Tipy

Chlebík

KategorieNáročnostPokročilý

Tento chlebík jsem si naprosto zamilovala. Úžasné je, že ho můžete různě obměňovat. Zkuste přidat místo semínek třeba smaženou cibulku nebo bylinky.

Porcí12 Porcí
Čas přípravy1 hodDélka vaření/pečení1 hodCelkový čas2 hod

 1 a 1/2 hrnku hladké mouky
 25 g droždí
 1/2 lžíce cukru
 1/2 lžíce oleje
 1/2 lžíce octa
 1 a 1/2 hrnku vlažné vody
 1 a 1/4 hrnku chlebové mouky (muzete pouzit i celozrnou)
 1 lžička soli
 semínka nebo oříšky nebo bylinky

1

V míse smícháme droždí, cukr a vlažnou vodu. Počkáme pár minut než vzejde kvásek.

2

Přidáme olej a ocet.

3

Postupně přisypáváme hladkou mouku a vždy důkladně promícháme.

4

Přidáme sůl a chlebovou mouku a pořádně promícháme.

5

Na závěr přidáme semínka. Nelekněte se, těsto je řídké a lepivé.

6

Mísu přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vykynout asi 30 - 40 minut.

7

Troubu předehřejeme na 185°C

8

Formu na chleba nebo na biskupský chlebíček vymažeme a přelijeme do ní těsto. Takto necháme ještě 30 minut kynout.

9

Povrch můžeme posypat semínky a dáme péct na cca 50 minut. Že je chléb upečený poznáte tak, že se odchlípne od kraje formy.

10

Po upečení vyndáme chlebík z formy a necháme úplně vychladnout na mřížce.

Ingredience

 1 a 1/2 hrnku hladké mouky
 25 g droždí
 1/2 lžíce cukru
 1/2 lžíce oleje
 1/2 lžíce octa
 1 a 1/2 hrnku vlažné vody
 1 a 1/4 hrnku chlebové mouky (muzete pouzit i celozrnou)
 1 lžička soli
 semínka nebo oříšky nebo bylinky

Postup

1

V míse smícháme droždí, cukr a vlažnou vodu. Počkáme pár minut než vzejde kvásek.

2

Přidáme olej a ocet.

3

Postupně přisypáváme hladkou mouku a vždy důkladně promícháme.

4

Přidáme sůl a chlebovou mouku a pořádně promícháme.

5

Na závěr přidáme semínka. Nelekněte se, těsto je řídké a lepivé.

6

Mísu přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vykynout asi 30 - 40 minut.

7

Troubu předehřejeme na 185°C

8

Formu na chleba nebo na biskupský chlebíček vymažeme a přelijeme do ní těsto. Takto necháme ještě 30 minut kynout.

9

Povrch můžeme posypat semínky a dáme péct na cca 50 minut. Že je chléb upečený poznáte tak, že se odchlípne od kraje formy.

10

Po upečení vyndáme chlebík z formy a necháme úplně vychladnout na mřížce.

Chlebík
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Close Menu