Je tu zase cuketová sezóna. Najednou každý recept obsahuje cuketu a spousta z nás už neví, kam jí ještě přidat, aby se nezkazila 🙂 Tyhle cuketové hranolky jsou opravdu rychlé a vynikající.

Troubu předehřejeme na 220 °C.
Cukety omyjeme, odřízneme konce a nakrájíme na stejně velké hlanolky cca 10-15cm dlouhé.
Vejce rozšleháme se lžící mléka v hlubokém talíři.
Smícháme strouhanku, na jemno nastrouhaný parmezán a mandle,
Cukety postupně obalujeme ve vejci a následně ve směsi strouhanky parmezánu a mandlích.
Hranolky klademe na plech vyložený pečícím papírem lehce potříkaný/potřený olejem.
Pečeme v troubě 20-25 minut do krásně zlatavé barvy.
Než se hranolky upečou, připravíme si dip z bílého jogurtu. Jogurt dochutíme solí, tymiánem a pažítkou. Můžete přidat i česnek, záleží na vaší chutí.
Hranolky podáváme s dipem ať už jen tak samotné nebo jako přílohu k masu.
Ingredience
Postup
Troubu předehřejeme na 220 °C.
Cukety omyjeme, odřízneme konce a nakrájíme na stejně velké hlanolky cca 10-15cm dlouhé.
Vejce rozšleháme se lžící mléka v hlubokém talíři.
Smícháme strouhanku, na jemno nastrouhaný parmezán a mandle,
Cukety postupně obalujeme ve vejci a následně ve směsi strouhanky parmezánu a mandlích.
Hranolky klademe na plech vyložený pečícím papírem lehce potříkaný/potřený olejem.
Pečeme v troubě 20-25 minut do krásně zlatavé barvy.
Než se hranolky upečou, připravíme si dip z bílého jogurtu. Jogurt dochutíme solí, tymiánem a pažítkou. Můžete přidat i česnek, záleží na vaší chutí.
Hranolky podáváme s dipem ať už jen tak samotné nebo jako přílohu k masu.