Nemůžeme jíst stále jen zdravě, všeho moc škodí 🙂 Takový domácí langoš je mnohem lepší než někde u stánku a je za chvilku hotový. Děti budou mít určitě radost.
Do poloviny vlažného mléka nadrobíme droždí, přidáme cukr, zakryjeme utěrkou a necháme vzejít kvásek.
Do mísy nasypeme mouku, přidáme kvásek a přilijeme zbytek mléka.
Směs vypracujeme v hladké těsto a necháme na teplém místě cca 30 minut kynout.
Z vykynutého těsta uděláme 8 bochánků, které necháme pod utěrkou ještě 10 minut kynout.
Dva stroužky česneku prolisujeme a smícháme v hrnečku s trochou soli. Přidáme 4 lžíce vody a dáme stranou.
Do hluboké pánve nalijeme větší množství oleje a důkladně rozpálíme.
Z bochánků postupně tvoříme pomocí prstů placky tak, že je postupně vytahujeme jako těsto na pizzu.
Placku pak vložíme do rozpáleného oleje a smažíme z obou stran dozlatova.
Ještě horký langoš osušíme ubrouskem od oleje a potřeme česnekovou směsí, posypeme sýrem a ozdobíme kečupem.
Tip: Langoše můžete také připravit na sladko. Stačí smíchat cukr se skořicí a horké langoše v něm obalit.
Ingredience
Postup
Do poloviny vlažného mléka nadrobíme droždí, přidáme cukr, zakryjeme utěrkou a necháme vzejít kvásek.
Do mísy nasypeme mouku, přidáme kvásek a přilijeme zbytek mléka.
Směs vypracujeme v hladké těsto a necháme na teplém místě cca 30 minut kynout.
Z vykynutého těsta uděláme 8 bochánků, které necháme pod utěrkou ještě 10 minut kynout.
Dva stroužky česneku prolisujeme a smícháme v hrnečku s trochou soli. Přidáme 4 lžíce vody a dáme stranou.
Do hluboké pánve nalijeme větší množství oleje a důkladně rozpálíme.
Z bochánků postupně tvoříme pomocí prstů placky tak, že je postupně vytahujeme jako těsto na pizzu.
Placku pak vložíme do rozpáleného oleje a smažíme z obou stran dozlatova.
Ještě horký langoš osušíme ubrouskem od oleje a potřeme česnekovou směsí, posypeme sýrem a ozdobíme kečupem.
Tip: Langoše můžete také připravit na sladko. Stačí smíchat cukr se skořicí a horké langoše v něm obalit.