K podzimu prostě dýňová polévka patří. Existuje velké množství variant, já si tentokrát vybrala tuhle s pomerančovou šťávou a zázvorem, protože osvěží a zároveň zahřeje.
Ve větším hrnci rozpalte olej a nechte zesklovatět na jemno nakrájenou cibuli. Poté přidejte na kostičky nakrájený zázvor, zlehka orestujte a přidejte na malé kousky nakrájenou dýni. Znovu orestujte a poté zalijte vývarem nebo vodou. Pozor dýni Hokaido není třeba loupat, slupka se krásně rozvaří.
Když je dýně uvařená doměkka, rozmixujte polévku tyčovým mixérem dohladka. Přidejte pomerančovou šťávu a nechte cca 5 minut provařit.
Sundejte z plotny dochuťte solí a pepřem a zjemněte smetanou.
Polévku servírujte ozdobenou opraženými dýňovými a jinými semínky.
Ingredience
Postup
Ve větším hrnci rozpalte olej a nechte zesklovatět na jemno nakrájenou cibuli. Poté přidejte na kostičky nakrájený zázvor, zlehka orestujte a přidejte na malé kousky nakrájenou dýni. Znovu orestujte a poté zalijte vývarem nebo vodou. Pozor dýni Hokaido není třeba loupat, slupka se krásně rozvaří.
Když je dýně uvařená doměkka, rozmixujte polévku tyčovým mixérem dohladka. Přidejte pomerančovou šťávu a nechte cca 5 minut provařit.
Sundejte z plotny dochuťte solí a pepřem a zjemněte smetanou.
Polévku servírujte ozdobenou opraženými dýňovými a jinými semínky.