Mar, co budeš vařit?

Já vím, co budu vařit.

Generic selectors
Hletat přesnou zhodu
Hledat v názvu
Hledat v obsahu
Post Type Selectors
Recepty
Akce
Tipy

Hráškový krém

Kategorie, NáročnostZačátečník

Hráškový krém je ideální polévka na Zelený Čtvrtek, minimálně zelená je krásně 🙂 Pokud držíte půst, opečenou slaninku můžete vyměnit za zakysanou smetanu.

Porcí2 Porce
Čas přípravy10 minDélka vaření/pečení15 minCelkový čas25 min

 380 g mraženého hrášku
 1 středně velká cibulka
 150 ml smetany
 1 lžíce cukru
 1 lžička petrželky
 1 lžička bazalky
 sůl a pepř
 plátek slaniny nebo zakysaná smetana na ozdobu

1

Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme do zlatova.

2

Přidáme hrášek, bylinky, cukr, pepř a sůl a 300ml vroucí vody. Vaříme
5 minut.

3

Vlijeme smetanu a necháme vařit 15 minut.

4

Stáhneme z ohně a rozmixujeme do hladka.

5

Dochutíme solí a pepřem dle potřeby.

6

Polévku podáváme s opečenou slaninkou nebo se lžící zakysané smetany.

Ingredience

 380 g mraženého hrášku
 1 středně velká cibulka
 150 ml smetany
 1 lžíce cukru
 1 lžička petrželky
 1 lžička bazalky
 sůl a pepř
 plátek slaniny nebo zakysaná smetana na ozdobu

Postup

1

Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme do zlatova.

2

Přidáme hrášek, bylinky, cukr, pepř a sůl a 300ml vroucí vody. Vaříme
5 minut.

3

Vlijeme smetanu a necháme vařit 15 minut.

4

Stáhneme z ohně a rozmixujeme do hladka.

5

Dochutíme solí a pepřem dle potřeby.

6

Polévku podáváme s opečenou slaninkou nebo se lžící zakysané smetany.

Hráškový krém
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Close Menu