Hráškový krém je ideální polévka na Zelený Čtvrtek, minimálně zelená je krásně 🙂 Pokud držíte půst, opečenou slaninku můžete vyměnit za zakysanou smetanu.
Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme do zlatova.
Přidáme hrášek, bylinky, cukr, pepř a sůl a 300ml vroucí vody. Vaříme
5 minut.
Vlijeme smetanu a necháme vařit 15 minut.
Stáhneme z ohně a rozmixujeme do hladka.
Dochutíme solí a pepřem dle potřeby.
Polévku podáváme s opečenou slaninkou nebo se lžící zakysané smetany.
Ingredience
Postup
Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme do zlatova.
Přidáme hrášek, bylinky, cukr, pepř a sůl a 300ml vroucí vody. Vaříme
5 minut.
Vlijeme smetanu a necháme vařit 15 minut.
Stáhneme z ohně a rozmixujeme do hladka.
Dochutíme solí a pepřem dle potřeby.
Polévku podáváme s opečenou slaninkou nebo se lžící zakysané smetany.