Mar, co budeš vařit?

Já vím, co budu vařit.

Generic selectors
Hletat přesnou zhodu
Hledat v názvu
Hledat v obsahu
Post Type Selectors
Recepty
Akce
Tipy

Jarní palačinky

Tak tyhle zelené palačinky se hodí nejen na zelený čtvrtek, ale i jako lehký jarní oběd. Můžete je naplnit dle libosti, ale náplň z ricotty v kombinaci s uzeným lososem a avokádem je prostě úžasná!

Porcí10 Porcí
Čas přípravy10 minDélka vaření/pečení30 minCelkový čas40 min

Těsto:
 500 ml mléka
 250 g hladké mouky
 2 vejce
 100 g baby špenátu
 špetka soli
 2 lžíce oleje na smažení
Nápň:
 250 g ricotty nebo tvarohu nebo lučiny
 lžíce čerstvých bylinek
 1 stroužek česneku (pokud máte rádi)
 sůl a pepř
 Tip: kousky uzeného lososa a avokádo

1

Těsto se nejlépe připravuje v mixéru. Pokud máte tu možnost, dejte do mixerů mléko, vejce, špetnát a rozmixujte do hladka.

2

Pak přidáme polovinu mouky, špetku soli a opět rozmixujte.

3

Přidáme zbytek mouky a rozmixujte do hladkého těsta. Pokud jste použili čerstvý špenát, těsto bude krásně pistaciové barvy. Ze zmraženého špenátu jsou palačinky tmavší.

4

Rozpalte pánev a lehce potřete olejem, použijte ideálně mašlovačku.

5

Naběračkou nalijte těsto a krouživým pohybem rozprostřete po celé pánvi, aby vznikla tenká vrstva.

6

Když se palačinka začne odlepovat, obrátíme ji a osmažíme z druhé strany. Jde to opravdu rychle, tak nikam neodcházejte 🙂

7

Jakmile máme palačinky hotové připravíme si náplň.

8

Ricottu, případně tvaroh nebo lučinu smícháme s bylinkami, Přidáme utřený česnek a dochutíme pepřem a solí.

9

Palačinku vždy potřeme směsí a zarolujeme, či ležérně přeložíme na čtvrtiny.

10

Pokud chcete, můžete ještě palačinky doladit kousky uzeného lososa a avokádem. To je má oblíbená kombinace!

Ingredience

Těsto:
 500 ml mléka
 250 g hladké mouky
 2 vejce
 100 g baby špenátu
 špetka soli
 2 lžíce oleje na smažení
Nápň:
 250 g ricotty nebo tvarohu nebo lučiny
 lžíce čerstvých bylinek
 1 stroužek česneku (pokud máte rádi)
 sůl a pepř
 Tip: kousky uzeného lososa a avokádo

Postup

1

Těsto se nejlépe připravuje v mixéru. Pokud máte tu možnost, dejte do mixerů mléko, vejce, špetnát a rozmixujte do hladka.

2

Pak přidáme polovinu mouky, špetku soli a opět rozmixujte.

3

Přidáme zbytek mouky a rozmixujte do hladkého těsta. Pokud jste použili čerstvý špenát, těsto bude krásně pistaciové barvy. Ze zmraženého špenátu jsou palačinky tmavší.

4

Rozpalte pánev a lehce potřete olejem, použijte ideálně mašlovačku.

5

Naběračkou nalijte těsto a krouživým pohybem rozprostřete po celé pánvi, aby vznikla tenká vrstva.

6

Když se palačinka začne odlepovat, obrátíme ji a osmažíme z druhé strany. Jde to opravdu rychle, tak nikam neodcházejte 🙂

7

Jakmile máme palačinky hotové připravíme si náplň.

8

Ricottu, případně tvaroh nebo lučinu smícháme s bylinkami, Přidáme utřený česnek a dochutíme pepřem a solí.

9

Palačinku vždy potřeme směsí a zarolujeme, či ležérně přeložíme na čtvrtiny.

10

Pokud chcete, můžete ještě palačinky doladit kousky uzeného lososa a avokádem. To je má oblíbená kombinace!

Jarní palačinky
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Close Menu