Tuhle kandovanou citrusovou kůru si často kupuji s kamarádkou a vždycky si říkáme, že to přece nemůže být těžké udělat doma. No a ono není! Jen jí musíte dát čas uschnout. Můžete si vybrat jakékoli citrusy, ale mě asi nejvíce chutná pomeranč.
Ja na vás jaké citrusy použijete, já jsem si vybrala pomeranč, grep a dva citrony. Citrusy nejdříve oloupeme a to tak, že odřízneme vršek a spodek citrusu. Pak kůru ze shora dolů nařízneme asi na čtyřech místech a měsíčky kůry opatrně prsty sloupneme.
Kůru podélně nařežeme na 0,5cm široké proužky.
Kůru nasypeme do hrnce a zalijeme vodou tak, aby byla ponořená. Takto přivedeme k varu.
Jakmile se kůra začne vařit, tak vodu slijeme, nalijeme znovu studenou vodu a opět přivedeme k varu. Takto provedeme třikrát, aby kůra nebyla hořká.
Nakonec kůru necháme vařit 15minut a pak slijeme ven z hrnce.
Do hrnce nalijeme 300ml vody a přisypeme 400g cukru (zbytek cukru si ponecháme na závěr na obalení). Na středním plameni necháme cukr rozpustit.
Když je cukr rozpuštěný, přisypeme do takto připraveného cukrového rozvaru citrusovou kůru.
Kůru vaříme v rozvaru 90minut, dokud rozvar nezhoustne.
Sundáme z plotny a kůru jednu po druhé vyndáme a položíme na mřížku. Takto necháme schnout na vzduchu nejméně 12hodin.
Když je kůra usušená, obalíme ji ve zbytku cukru.
Čokoládu nalámeme na kousky a dáme rozpustit v plastové misce na 1minutu do mikrovlnky.
V rozpuštěné čokoládě pak namáčíme do poloviny kůru a necháme ztuhnout na mřížce.
Ingredience
Postup
Ja na vás jaké citrusy použijete, já jsem si vybrala pomeranč, grep a dva citrony. Citrusy nejdříve oloupeme a to tak, že odřízneme vršek a spodek citrusu. Pak kůru ze shora dolů nařízneme asi na čtyřech místech a měsíčky kůry opatrně prsty sloupneme.
Kůru podélně nařežeme na 0,5cm široké proužky.
Kůru nasypeme do hrnce a zalijeme vodou tak, aby byla ponořená. Takto přivedeme k varu.
Jakmile se kůra začne vařit, tak vodu slijeme, nalijeme znovu studenou vodu a opět přivedeme k varu. Takto provedeme třikrát, aby kůra nebyla hořká.
Nakonec kůru necháme vařit 15minut a pak slijeme ven z hrnce.
Do hrnce nalijeme 300ml vody a přisypeme 400g cukru (zbytek cukru si ponecháme na závěr na obalení). Na středním plameni necháme cukr rozpustit.
Když je cukr rozpuštěný, přisypeme do takto připraveného cukrového rozvaru citrusovou kůru.
Kůru vaříme v rozvaru 90minut, dokud rozvar nezhoustne.
Sundáme z plotny a kůru jednu po druhé vyndáme a položíme na mřížku. Takto necháme schnout na vzduchu nejméně 12hodin.
Když je kůra usušená, obalíme ji ve zbytku cukru.
Čokoládu nalámeme na kousky a dáme rozpustit v plastové misce na 1minutu do mikrovlnky.
V rozpuštěné čokoládě pak namáčíme do poloviny kůru a necháme ztuhnout na mřížce.