Tenhle pomeranč mě vždycky láká v každé kavárničce. Když si ho koupím, tak se o něj rozhodně s nikým nedělím 🙂 Vlastně to není problém udělat si ho doma. Jen to chce pevnou vůli a nesníst ho dřív, než ho namočíte do čokolády.
Do vyššího hrnce nasypeme cukr a zalijeme 600ml vody. Necháme zahřívat, aby se všechen cukr rozpustil.
Pomeranče důkladně umyjeme v horké vodě, samozřejmě je ideální použít bio pomeranče.
Každý pomeranč ze shora a ze spodu seřízneme, zbavíme se tak obou patiček se stopkou a s bubákem. Pak pomeranče nakrájíme na 0,8cm široká kolečka. Kolečka pak překrojíme na půl, aby nám vznikla půlkolečka.
Nakrájené pomeranče ponoříme do cukrového roztoku a vaříme přiklopené pokličkou 15 minut. Moc nemícháme, aby se nám nerozpadly.
Pomeranče necháme v roztoku vychladnout do druhého dne.
Druhý den vyndáme půlkolečka z roztoku, dáme je na mřížku a necháme okapat.
Pomeranče dáme sušit do trouby na 70°C na 3,5 hodiny. Doporučuji dát pod mřížku plech, aby měla kam odkapávat šťáva.
Pomeranče vyndáme z trouby a necháme zcela vychladnout. Konzistencí vám budou připomínat gumu.
Čokoládu rozpustíme buď v mikrovlnce (1,5 minuty) nebo ve vodní lázni.
Pomeranče pak postupně namočíme z poloviny v čokoládě a necháme uschnout na pečícím papíru.
Ingredience
Postup
Do vyššího hrnce nasypeme cukr a zalijeme 600ml vody. Necháme zahřívat, aby se všechen cukr rozpustil.
Pomeranče důkladně umyjeme v horké vodě, samozřejmě je ideální použít bio pomeranče.
Každý pomeranč ze shora a ze spodu seřízneme, zbavíme se tak obou patiček se stopkou a s bubákem. Pak pomeranče nakrájíme na 0,8cm široká kolečka. Kolečka pak překrojíme na půl, aby nám vznikla půlkolečka.
Nakrájené pomeranče ponoříme do cukrového roztoku a vaříme přiklopené pokličkou 15 minut. Moc nemícháme, aby se nám nerozpadly.
Pomeranče necháme v roztoku vychladnout do druhého dne.
Druhý den vyndáme půlkolečka z roztoku, dáme je na mřížku a necháme okapat.
Pomeranče dáme sušit do trouby na 70°C na 3,5 hodiny. Doporučuji dát pod mřížku plech, aby měla kam odkapávat šťáva.
Pomeranče vyndáme z trouby a necháme zcela vychladnout. Konzistencí vám budou připomínat gumu.
Čokoládu rozpustíme buď v mikrovlnce (1,5 minuty) nebo ve vodní lázni.
Pomeranče pak postupně namočíme z poloviny v čokoládě a necháme uschnout na pečícím papíru.