Na Popeleční středu a Velký pátek, se praktikuje přísný půst, tedy půst od masa spojený s půstem újmy. Kari z červené čočky je bez nejen bez masa, ale zasytí a skvěle chutná.
Červenou čočku není potřeba namáčet, jen ji propláchneme a vaříme 10-15 minut.
Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na oleji.
Přidáme rajčata, kurkumu, kari, kmín a zázvor.
Uvařenou čočku slijeme tak, aby nám tam trochu vody zůstalo a přidáme r rajčatové směsi.
Promícháme, přidáme máslo a osolíme.
Můžeme podávat jen s pečívem nebo s basmati rýží.
Ingredience
Postup
Červenou čočku není potřeba namáčet, jen ji propláchneme a vaříme 10-15 minut.
Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na oleji.
Přidáme rajčata, kurkumu, kari, kmín a zázvor.
Uvařenou čočku slijeme tak, aby nám tam trochu vody zůstalo a přidáme r rajčatové směsi.
Promícháme, přidáme máslo a osolíme.
Můžeme podávat jen s pečívem nebo s basmati rýží.