Silvestr se blíží a nikdo z nás už nechce sladké ani vidět. Zkuste tyto snadné krekry s čedarem, pak už jen sklenka dobrého vína a oslava může začít.
Tvrdý sýr nastrouháme na jemno, přidáme všechny ingredience a vypracujeme v hladké těsto. Chce to trochu trpělivosti jako s každým těstem na křehký koláč.
Bochánek těsta zabalíme do potravinářské folie a necháme 1-2 hodiny odležet v lednici.
Troubu předehřejeme na 200°C.
Z těsta vyválíme plát cca 5mm vysoký a nakrájíme na obdélníčky nebo vykrajujeme tvary vykrajovátkem.
Pečeme na plechu vyloženým pečícím papírem 8 minut. Před pečením můžeme ještě posolit hrubozrnnou solí.
Krekry necháme zcela vychladnout a můžeme podávat.
Ingredience
Postup
Tvrdý sýr nastrouháme na jemno, přidáme všechny ingredience a vypracujeme v hladké těsto. Chce to trochu trpělivosti jako s každým těstem na křehký koláč.
Bochánek těsta zabalíme do potravinářské folie a necháme 1-2 hodiny odležet v lednici.
Troubu předehřejeme na 200°C.
Z těsta vyválíme plát cca 5mm vysoký a nakrájíme na obdélníčky nebo vykrajujeme tvary vykrajovátkem.
Pečeme na plechu vyloženým pečícím papírem 8 minut. Před pečením můžeme ještě posolit hrubozrnnou solí.
Krekry necháme zcela vychladnout a můžeme podávat.
Jsou excelentní, měly velký úspěch!
To jsem ráda! Určitě se hodí i na oslavy během celého roku.