Sezóna grilování se blíží, ale krkovici si můžete upéct i v troubě a bez grilu. Příprava téhle krkovičky je rychlá a jednoduchá. Hlavně se připravuje spolu s bramborem, takže není třeba připravovat žádnou další přílohu.
Troubu předehřejeme na 200°C.
Brambory omyjeme a i se slupkou nakrájíme na 0,5mm silné plátky.
Připravíme si pekáček nebo hlubší plech a vymažeme jej na dně sádlem.
Brambory na něj rovnoměrně rozložíme, osolíme, opepříme a položíme na ně 2 snítky rozmarýnu.
Plátky masa naklepeme klouby prstů a z obou stran důkladně osolíme a opepříme.
Maso položíme na brambory a posypeme nasekaným rozmarýnem z poslední snítky.
Na maso ještě položíme stroužky česneku, nemusíte je ani loupat, ale já je tentokrát oloupala.
Podlijeme vodou a pečeme 18 minut.
Ingredience
Postup
Troubu předehřejeme na 200°C.
Brambory omyjeme a i se slupkou nakrájíme na 0,5mm silné plátky.
Připravíme si pekáček nebo hlubší plech a vymažeme jej na dně sádlem.
Brambory na něj rovnoměrně rozložíme, osolíme, opepříme a položíme na ně 2 snítky rozmarýnu.
Plátky masa naklepeme klouby prstů a z obou stran důkladně osolíme a opepříme.
Maso položíme na brambory a posypeme nasekaným rozmarýnem z poslední snítky.
Na maso ještě položíme stroužky česneku, nemusíte je ani loupat, ale já je tentokrát oloupala.
Podlijeme vodou a pečeme 18 minut.