Nevíte, čím pohostit tak váženého hosta jako je pan senátor Kos? Tato lilková pizza ho natolik okouzlila, že chtěl ihned recept 🙂
Nejdříve si připravte těsto, aby vám krásně vykynulo. Droždí rozdrobte do misky a přidejte trochu vlažné vody a 1/2 lžičky cukru. Přikryjte utěrkou a nechte vzejít kvásek.
Do větší mísy prosejte mouku, přidejte olivový olej a vlažnou vodu. Přidejte kvásek a vypracujte v těsto. Mísu přikryjte utěrkou a nechte kynout na teplém místě asi 60 minut.
Troubu předehřejte na 200°C. Mezitím lilky nakrájejte na 0,5cm kolečka, z obou stran je potřete olivovým olejem, osolte, opepřete a posypte oreganem. Postupně kolečka opékejte na pánvi z obou stran.
Těsto rozdělte na dva díly - jeden díl vyjde na velký plech. Těsto vyválejte, přeneste na plech s pečícím papírem a vytáhněte až do okrajů plechu. Creme fraiche (nebo lučinu) smíchejte se 4 lžícemi nastrouhaného parmazánu, osolte a opepřete. Těsto potřete směsí, obložte lilky a posypte nakrájenou cibulí. Zasypte dle chuti parmazánem a dozdobte pestem tak, aby vám na každý kousek pesto vyšlo. Pečte 15 minut.
Na talíři ozdobte čerstvou rukolou a podávejte ještě teplé.
Ingredience
Postup
Nejdříve si připravte těsto, aby vám krásně vykynulo. Droždí rozdrobte do misky a přidejte trochu vlažné vody a 1/2 lžičky cukru. Přikryjte utěrkou a nechte vzejít kvásek.
Do větší mísy prosejte mouku, přidejte olivový olej a vlažnou vodu. Přidejte kvásek a vypracujte v těsto. Mísu přikryjte utěrkou a nechte kynout na teplém místě asi 60 minut.
Troubu předehřejte na 200°C. Mezitím lilky nakrájejte na 0,5cm kolečka, z obou stran je potřete olivovým olejem, osolte, opepřete a posypte oreganem. Postupně kolečka opékejte na pánvi z obou stran.
Těsto rozdělte na dva díly - jeden díl vyjde na velký plech. Těsto vyválejte, přeneste na plech s pečícím papírem a vytáhněte až do okrajů plechu. Creme fraiche (nebo lučinu) smíchejte se 4 lžícemi nastrouhaného parmazánu, osolte a opepřete. Těsto potřete směsí, obložte lilky a posypte nakrájenou cibulí. Zasypte dle chuti parmazánem a dozdobte pestem tak, aby vám na každý kousek pesto vyšlo. Pečte 15 minut.
Na talíři ozdobte čerstvou rukolou a podávejte ještě teplé.