Mar, co budeš vařit?

Já vím, co budu vařit.

Generic selectors
Hletat přesnou zhodu
Hledat v názvu
Hledat v obsahu
Post Type Selectors
Recepty
Akce
Tipy

Lilková pizza

KategorieNáročnostPokročilý

Nevíte, čím pohostit tak váženého hosta jako je pan senátor Kos? Tato lilková pizza ho natolik okouzlila, že chtěl ihned recept 🙂

Porcí6 Porcí
Čas přípravy1 hodDélka vaření/pečení30 minCelkový čas1 hod 30 min

Těsto:
 20 g droždí
 550 g hladké mouky
 300 ml vlažné vody
 5 lžic olivového oleje
 soli
Zdobení:
 2 střední lilky
 200 g creme fraiche (lučiny)
 1 střední cibule
 2 lžičky oregana
 parmazán
 bazalkové pesto
 olivový olej
 hrst rukoly
 sůl a pepř

1

Nejdříve si připravte těsto, aby vám krásně vykynulo. Droždí rozdrobte do misky a přidejte trochu vlažné vody a 1/2 lžičky cukru. Přikryjte utěrkou a nechte vzejít kvásek.

2

Do větší mísy prosejte mouku, přidejte olivový olej a vlažnou vodu. Přidejte kvásek a vypracujte v těsto. Mísu přikryjte utěrkou a nechte kynout na teplém místě asi 60 minut.

3

Troubu předehřejte na 200°C. Mezitím lilky nakrájejte na 0,5cm kolečka, z obou stran je potřete olivovým olejem, osolte, opepřete a posypte oreganem. Postupně kolečka opékejte na pánvi z obou stran.

4

Těsto rozdělte na dva díly - jeden díl vyjde na velký plech. Těsto vyválejte, přeneste na plech s pečícím papírem a vytáhněte až do okrajů plechu. Creme fraiche (nebo lučinu) smíchejte se 4 lžícemi nastrouhaného parmazánu, osolte a opepřete. Těsto potřete směsí, obložte lilky a posypte nakrájenou cibulí. Zasypte dle chuti parmazánem a dozdobte pestem tak, aby vám na každý kousek pesto vyšlo. Pečte 15 minut.

5

Na talíři ozdobte čerstvou rukolou a podávejte ještě teplé.

Ingredience

Těsto:
 20 g droždí
 550 g hladké mouky
 300 ml vlažné vody
 5 lžic olivového oleje
 soli
Zdobení:
 2 střední lilky
 200 g creme fraiche (lučiny)
 1 střední cibule
 2 lžičky oregana
 parmazán
 bazalkové pesto
 olivový olej
 hrst rukoly
 sůl a pepř

Postup

1

Nejdříve si připravte těsto, aby vám krásně vykynulo. Droždí rozdrobte do misky a přidejte trochu vlažné vody a 1/2 lžičky cukru. Přikryjte utěrkou a nechte vzejít kvásek.

2

Do větší mísy prosejte mouku, přidejte olivový olej a vlažnou vodu. Přidejte kvásek a vypracujte v těsto. Mísu přikryjte utěrkou a nechte kynout na teplém místě asi 60 minut.

3

Troubu předehřejte na 200°C. Mezitím lilky nakrájejte na 0,5cm kolečka, z obou stran je potřete olivovým olejem, osolte, opepřete a posypte oreganem. Postupně kolečka opékejte na pánvi z obou stran.

4

Těsto rozdělte na dva díly - jeden díl vyjde na velký plech. Těsto vyválejte, přeneste na plech s pečícím papírem a vytáhněte až do okrajů plechu. Creme fraiche (nebo lučinu) smíchejte se 4 lžícemi nastrouhaného parmazánu, osolte a opepřete. Těsto potřete směsí, obložte lilky a posypte nakrájenou cibulí. Zasypte dle chuti parmazánem a dozdobte pestem tak, aby vám na každý kousek pesto vyšlo. Pečte 15 minut.

5

Na talíři ozdobte čerstvou rukolou a podávejte ještě teplé.

Lilková pizza
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Close Menu