Pstruh je úžasná ryba, na kterou se často zapomíná. Při tomto receptu jsem si zavzpomínala na dětství, kdy jsem chodila s tatínkem rybařit a právě pstruh byl jeden z mých prvních úlovků.
Troubu předehřejeme na 200°C.
Pstruha omyjeme a osušíme.
Pstruha posypeme z obou stran tymiánem, solí a pepřem. Nezapomene ho okořenit ani uvnitř.
Citrón nakrájíme na kolečka (vyndáme pecky) a spolu se lžící másla vložíme do břišní dutiny ryby.
Na plech vyložený pečícím papírem dáme lžíci másla a položíme na něj pstruha.
Okolo pstruha volně rozprostřeme stroužky česneku ve slupce a cherry rajčátka.
Pečeme dokud se rybě nezakalí očičko, obvykle stačí 15 minut. 15 minut.
Podávat můžete se salátem nebo jen pečivem. Já osobně žádnou přílohu nepotřebuji, rajčátka a česnek bohatě stačí.
Ingredience
Postup
Troubu předehřejeme na 200°C.
Pstruha omyjeme a osušíme.
Pstruha posypeme z obou stran tymiánem, solí a pepřem. Nezapomene ho okořenit ani uvnitř.
Citrón nakrájíme na kolečka (vyndáme pecky) a spolu se lžící másla vložíme do břišní dutiny ryby.
Na plech vyložený pečícím papírem dáme lžíci másla a položíme na něj pstruha.
Okolo pstruha volně rozprostřeme stroužky česneku ve slupce a cherry rajčátka.
Pečeme dokud se rybě nezakalí očičko, obvykle stačí 15 minut. 15 minut.
Podávat můžete se salátem nebo jen pečivem. Já osobně žádnou přílohu nepotřebuji, rajčátka a česnek bohatě stačí.