Mar, co budeš vařit?

Já vím, co budu vařit.

Generic selectors
Hletat přesnou zhodu
Hledat v názvu
Hledat v obsahu
Post Type Selectors
Recepty
Akce
Tipy

Pstruh na tymiánu

Kategorie,

Pstruh je úžasná ryba, na kterou se často zapomíná. Při tomto receptu jsem si zavzpomínala na dětství, kdy jsem chodila s tatínkem rybařit a právě pstruh byl jeden z mých prvních úlovků.

Porcí1 Porce
Čas přípravy10 minDélka vaření/pečení15 minCelkový čas25 min

 1 pstruh
 1 citrón
 5 stroužků česneku
 hrst cherry rajčátek
 2 lžíce másla
 tymián
 sůl (hrubozrná) a pepř

1

Troubu předehřejeme na 200°C.

2

Pstruha omyjeme a osušíme.

3

Pstruha posypeme z obou stran tymiánem, solí a pepřem. Nezapomene ho okořenit ani uvnitř.

4

Citrón nakrájíme na kolečka (vyndáme pecky) a spolu se lžící másla vložíme do břišní dutiny ryby.

5

Na plech vyložený pečícím papírem dáme lžíci másla a položíme na něj pstruha.

6

Okolo pstruha volně rozprostřeme stroužky česneku ve slupce a cherry rajčátka.

7

Pečeme dokud se rybě nezakalí očičko, obvykle stačí 15 minut. 15 minut.

8

Podávat můžete se salátem nebo jen pečivem. Já osobně žádnou přílohu nepotřebuji, rajčátka a česnek bohatě stačí.

Ingredience

 1 pstruh
 1 citrón
 5 stroužků česneku
 hrst cherry rajčátek
 2 lžíce másla
 tymián
 sůl (hrubozrná) a pepř

Postup

1

Troubu předehřejeme na 200°C.

2

Pstruha omyjeme a osušíme.

3

Pstruha posypeme z obou stran tymiánem, solí a pepřem. Nezapomene ho okořenit ani uvnitř.

4

Citrón nakrájíme na kolečka (vyndáme pecky) a spolu se lžící másla vložíme do břišní dutiny ryby.

5

Na plech vyložený pečícím papírem dáme lžíci másla a položíme na něj pstruha.

6

Okolo pstruha volně rozprostřeme stroužky česneku ve slupce a cherry rajčátka.

7

Pečeme dokud se rybě nezakalí očičko, obvykle stačí 15 minut. 15 minut.

8

Podávat můžete se salátem nebo jen pečivem. Já osobně žádnou přílohu nepotřebuji, rajčátka a česnek bohatě stačí.

Pstruh na tymiánu
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Close Menu