Šafránové risotto je jedno z mých nejoblíbenějších jídel a je vlastně neuvěřitelně jednoduché a rychlé. Pokud máme doma šafrán, rýži na italské rizoto a trochu bílého vína, tak není na co čekat.

Cibuli nakrájíme nadrobno.
V hlubší pánvi nebo širším hrnci rozpálíme olej a necháme na něm zesklovatět cibuli.
Přidáme rýži a orestujeme ze všech stran.
Rýži zalijeme vínem a necháme odpařit.
Opepříme, osolíme a zalijeme částí horkého vývaru tak, aby byla rýže ponořená.
Přidáme šafrán (cca lžičku promnutou prsty) a zvolna vaříme.
Za častého míchání necháme tekutinu odpařit.
Postupně vždy přidáváme trochu vývaru a vždy počkáme dokud se zase tekutina neodpaří.
Čím déle vaříme, tím méně vývaru přidáváme.
Když je rýže uvařená na zkus, stáhneme risotto z plotny.
Vmícháme máslo a nakonec nastrouhaný parmezán.
Ihned podáváme.
Ingredience
Postup
Cibuli nakrájíme nadrobno.
V hlubší pánvi nebo širším hrnci rozpálíme olej a necháme na něm zesklovatět cibuli.
Přidáme rýži a orestujeme ze všech stran.
Rýži zalijeme vínem a necháme odpařit.
Opepříme, osolíme a zalijeme částí horkého vývaru tak, aby byla rýže ponořená.
Přidáme šafrán (cca lžičku promnutou prsty) a zvolna vaříme.
Za častého míchání necháme tekutinu odpařit.
Postupně vždy přidáváme trochu vývaru a vždy počkáme dokud se zase tekutina neodpaří.
Čím déle vaříme, tím méně vývaru přidáváme.
Když je rýže uvařená na zkus, stáhneme risotto z plotny.
Vmícháme máslo a nakonec nastrouhaný parmezán.
Ihned podáváme.