Tyhle hvězdičky patří mezi oblíbené cukroví především v Německu. Proto je také peču podle německého receptu. Proč se jim říká skořicové, je mi záhadou. Skořice tam opravdu není tolik, nicméně, rozhodně v nich nesmí chybět.
Nejdříve vyšleháme bílky se špetkou soli do tuhého sněhu.
Pak postupně po částech zašleháme veškerý cukr, přidáme citronovou šťávu a šleháme, až nám vznikne hladká lesklá hmota.
Z bílkové směsi odebereme asi 6 lžic a dáme stranou, ať pak máme na polevu.
V míse smícháme mandle, skořici, hřebíček a vmícháme bílkovou směs. Vše pečlivě promícháme.
Připravíme si kus potravinářské folie, polovinu těsta položíme na folii a přikryjeme druhým kusem folie. Těsto vyválíme mezi potravinářskou folii na placku o tloušťce 0,5 cm.
Z vyváleného těsta vykrajujeme hvězdičky. Doporučuji si vykrajovátko vždycky ponořit do trochy moučkového cukru.
Hvězdičky dáme na plech vyložený pečícím papírem.
Na hvězdičky nanášíme pomocí nože bílkovou polevu a pečlivě rozetřeme do všech krajů. Dejte si záležet, protože důkladné rozetření rozhodne o výsledném vzhledu hvězdiček.
Hvězdičky pečeme cca 13 minut v troubě na 130°C (horkovzduch) nebo na 150°C bez horkého vzduchu. Pozor, musí zůstat hezky bílé.
Po upečení nechte zcela vychladnout.
Ingredience
Postup
Nejdříve vyšleháme bílky se špetkou soli do tuhého sněhu.
Pak postupně po částech zašleháme veškerý cukr, přidáme citronovou šťávu a šleháme, až nám vznikne hladká lesklá hmota.
Z bílkové směsi odebereme asi 6 lžic a dáme stranou, ať pak máme na polevu.
V míse smícháme mandle, skořici, hřebíček a vmícháme bílkovou směs. Vše pečlivě promícháme.
Připravíme si kus potravinářské folie, polovinu těsta položíme na folii a přikryjeme druhým kusem folie. Těsto vyválíme mezi potravinářskou folii na placku o tloušťce 0,5 cm.
Z vyváleného těsta vykrajujeme hvězdičky. Doporučuji si vykrajovátko vždycky ponořit do trochy moučkového cukru.
Hvězdičky dáme na plech vyložený pečícím papírem.
Na hvězdičky nanášíme pomocí nože bílkovou polevu a pečlivě rozetřeme do všech krajů. Dejte si záležet, protože důkladné rozetření rozhodne o výsledném vzhledu hvězdiček.
Hvězdičky pečeme cca 13 minut v troubě na 130°C (horkovzduch) nebo na 150°C bez horkého vzduchu. Pozor, musí zůstat hezky bílé.
Po upečení nechte zcela vychladnout.