Mar, co budeš vařit?

Já vím, co budu vařit.

Generic selectors
Hletat přesnou zhodu
Hledat v názvu
Hledat v obsahu
Post Type Selectors
Recepty
Akce
Tipy

Skořicové hvězdičky (Zimtsterne)

Kategorie

Tyhle hvězdičky patří mezi oblíbené cukroví především v Německu. Proto je také peču podle německého receptu. Proč se jim říká skořicové, je mi záhadou. Skořice tam opravdu není tolik, nicméně, rozhodně v nich nesmí chybět.

Porcí40ks Porcí
Čas přípravy40 minDélka vaření/pečení1 hodCelkový čas1 hod 40 min

 3 bílky
 špetka soli
 300 g cukru krystal
 1 lžička citronové šťávy
 400 g mletých mandlí
 1 lžička skořice
 špetka mletého hřebíčku

1

Nejdříve vyšleháme bílky se špetkou soli do tuhého sněhu.

2

Pak postupně po částech zašleháme veškerý cukr, přidáme citronovou šťávu a šleháme, až nám vznikne hladká lesklá hmota.

3

Z bílkové směsi odebereme asi 6 lžic a dáme stranou, ať pak máme na polevu.

4

V míse smícháme mandle, skořici, hřebíček a vmícháme bílkovou směs. Vše pečlivě promícháme.

5

Připravíme si kus potravinářské folie, polovinu těsta položíme na folii a přikryjeme druhým kusem folie. Těsto vyválíme mezi potravinářskou folii na placku o tloušťce 0,5 cm.

6

Z vyváleného těsta vykrajujeme hvězdičky. Doporučuji si vykrajovátko vždycky ponořit do trochy moučkového cukru.

7

Hvězdičky dáme na plech vyložený pečícím papírem.

8

Na hvězdičky nanášíme pomocí nože bílkovou polevu a pečlivě rozetřeme do všech krajů. Dejte si záležet, protože důkladné rozetření rozhodne o výsledném vzhledu hvězdiček.

9

Hvězdičky pečeme cca 13 minut v troubě na 130°C (horkovzduch) nebo na 150°C bez horkého vzduchu. Pozor, musí zůstat hezky bílé.

10

Po upečení nechte zcela vychladnout.

Ingredience

 3 bílky
 špetka soli
 300 g cukru krystal
 1 lžička citronové šťávy
 400 g mletých mandlí
 1 lžička skořice
 špetka mletého hřebíčku

Postup

1

Nejdříve vyšleháme bílky se špetkou soli do tuhého sněhu.

2

Pak postupně po částech zašleháme veškerý cukr, přidáme citronovou šťávu a šleháme, až nám vznikne hladká lesklá hmota.

3

Z bílkové směsi odebereme asi 6 lžic a dáme stranou, ať pak máme na polevu.

4

V míse smícháme mandle, skořici, hřebíček a vmícháme bílkovou směs. Vše pečlivě promícháme.

5

Připravíme si kus potravinářské folie, polovinu těsta položíme na folii a přikryjeme druhým kusem folie. Těsto vyválíme mezi potravinářskou folii na placku o tloušťce 0,5 cm.

6

Z vyváleného těsta vykrajujeme hvězdičky. Doporučuji si vykrajovátko vždycky ponořit do trochy moučkového cukru.

7

Hvězdičky dáme na plech vyložený pečícím papírem.

8

Na hvězdičky nanášíme pomocí nože bílkovou polevu a pečlivě rozetřeme do všech krajů. Dejte si záležet, protože důkladné rozetření rozhodne o výsledném vzhledu hvězdiček.

9

Hvězdičky pečeme cca 13 minut v troubě na 130°C (horkovzduch) nebo na 150°C bez horkého vzduchu. Pozor, musí zůstat hezky bílé.

10

Po upečení nechte zcela vychladnout.

Skořicové hvězdičky (Zimtsterne)
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Close Menu