Spaghetti carbonara u nás zdomácněly pod názvem "uhlířina". Ale ať už jim budete říkat jakkoli, nic to nemění na tom, že jsou za chvilku hotové a prostě vynikající!
Špagety uvaříme na zkus dle návodu na obalu, nezapomeňte, že těstoviny potřebují opravdu hodně vody a voda musí být slaná jako moře 🙂
Slaninu nakrájíme najemno a orestujeme na másle v hlubší pánvi.
Česnek trochu zmáčkneme plochou stranou nože, aby se uvolnily silice, a přidáme ke slanině. Restujeme až je slanina zlatá a křupavá.
Česnek pak můžete vyndat, ale já ho tam nechávám.
Uvařené těstoviny vysypeme ke slanině a důkladně promícháme.
Vejce prošleháme vidličkou v misce, osolíme a opepříme a přimícháme k nim 2/3 nastrouhaného parmezánu.
Pánev s těstovinami odstavíme z plotny a vmícháme do nich vaječnou směs.
Pečlivě promícháme můžeme podávat. Těstoviny budou mít krásnou krémovou konzistenci.
Na talíři ještě posypeme sýrem.
Ingredience
Postup
Špagety uvaříme na zkus dle návodu na obalu, nezapomeňte, že těstoviny potřebují opravdu hodně vody a voda musí být slaná jako moře 🙂
Slaninu nakrájíme najemno a orestujeme na másle v hlubší pánvi.
Česnek trochu zmáčkneme plochou stranou nože, aby se uvolnily silice, a přidáme ke slanině. Restujeme až je slanina zlatá a křupavá.
Česnek pak můžete vyndat, ale já ho tam nechávám.
Uvařené těstoviny vysypeme ke slanině a důkladně promícháme.
Vejce prošleháme vidličkou v misce, osolíme a opepříme a přimícháme k nim 2/3 nastrouhaného parmezánu.
Pánev s těstovinami odstavíme z plotny a vmícháme do nich vaječnou směs.
Pečlivě promícháme můžeme podávat. Těstoviny budou mít krásnou krémovou konzistenci.
Na talíři ještě posypeme sýrem.