Vánoční čas si žádá nejen vánoční cukroví, ale i něco na zahřátí. Svařák nás vánočním časem provází a je jedno zda jsi dáte bílý někdo červený. Jen občas slýchám, že si ho raději nechcete dát u stánku, když nevíte, z čeho je připravený. Tak si ho pojďme připravit doma.
Cukr nasypeme do většího hrnce (min 2litry objem), přidáme 2 lžíce vody a zahřejeme.
Cukr se začne rozpouštět a my ho takto necháme, dokud nezačne po stranách zlátnout až hnědnout.
Jakmile začne takto tmavnout, přilijeme 200ml vody a přidáme všechno koření, citronovou kůru a pomeranč nakrájený na kolečka. Směs 10minut povaříme.
Ke směsi přilijeme víno a prohřejeme. Směs už se nesmí začít vařit.
Pak přecedíme přes cedník do hrnečků a můžeme podávat.
Tip: Než nalijeme svařák do hrnečků, můžeme na dno nasypat mandle, rozinky nebo jiné oblíbené kandované ovoce jako například švestky 🙂
Ingredience
Postup
Cukr nasypeme do většího hrnce (min 2litry objem), přidáme 2 lžíce vody a zahřejeme.
Cukr se začne rozpouštět a my ho takto necháme, dokud nezačne po stranách zlátnout až hnědnout.
Jakmile začne takto tmavnout, přilijeme 200ml vody a přidáme všechno koření, citronovou kůru a pomeranč nakrájený na kolečka. Směs 10minut povaříme.
Ke směsi přilijeme víno a prohřejeme. Směs už se nesmí začít vařit.
Pak přecedíme přes cedník do hrnečků a můžeme podávat.
Tip: Než nalijeme svařák do hrnečků, můžeme na dno nasypat mandle, rozinky nebo jiné oblíbené kandované ovoce jako například švestky 🙂