Když švestkové knedlíky, tak jedině v bramborovém těstě. Úžasný recept, který patří k babímu létu. Knedlíky můžete ihned obalit v mletém máku nebo je jen mákem posypat. Podávají se s kysanou smetanou, pocukrované moučkovým cukrem a přelité rozpuštěným máslem. Nebo je vyzkoušejte posypat strouhaným perníkem.
Vychladlé brambory oloupeme a prolisujeme.
.
K bramborám přidáme hrubou mouku, sůl a vejce. Směs vypracujeme v tužší těsto.
Těsto vyválíme a nakrájíme na čtverce. Na každý čtvereček dáme dvě půlky švestky a vytvarujeme knedlík.
Tip: Pokud chcete knedlíky sladší, můžete dát mezi půlky švestek kousek marcipánu.
V osolené vodě vaříme cca 5 minut. Knedlíky jsou uvařené, když vyplavou na hladinu.
Knedlíky můžeme ihned obalit v mletém máku nebo je jen mákem posypat. Podáváme s kysanou smetanou. pocukrované moučkovým cukrem a přelité rozpuštěným máslem.
Tip: Výborné jsou i posypané strouhaným perníkem.
Ingredience
Postup
Vychladlé brambory oloupeme a prolisujeme.
.
K bramborám přidáme hrubou mouku, sůl a vejce. Směs vypracujeme v tužší těsto.
Těsto vyválíme a nakrájíme na čtverce. Na každý čtvereček dáme dvě půlky švestky a vytvarujeme knedlík.
Tip: Pokud chcete knedlíky sladší, můžete dát mezi půlky švestek kousek marcipánu.
V osolené vodě vaříme cca 5 minut. Knedlíky jsou uvařené, když vyplavou na hladinu.
Knedlíky můžeme ihned obalit v mletém máku nebo je jen mákem posypat. Podáváme s kysanou smetanou. pocukrované moučkovým cukrem a přelité rozpuštěným máslem.
Tip: Výborné jsou i posypané strouhaným perníkem.