Mar, co budeš vařit?

Já vím, co budu vařit.

Generic selectors
Hletat přesnou zhodu
Hledat v názvu
Hledat v obsahu
Post Type Selectors
Recepty
Akce
Tipy

Tofu ala Butter Chicken

Recept na Butter Chicken patří k mým oblíbeným, ale když zrovna nemám kuřecí maso, dá se omáčka podávat s tofu. Chutná skvěle a za chvilku je hotovo. Pokud ale přece jen upřednostňujete masíčko, tak recept funguje samozřejmě i s masem 🙂

Porcí4 Porce
Čas přípravy15 minDélka vaření/pečení30 minCelkový čas45 min

Marináda na tofu:
 200 g tofu (neochucené) (případně 300g kuřecích prsou na kostky)
 2 stroužky prolisovaného česneku
 2 lžičky strouhaného čerstvého zázvoru
 5 lžic bílého jogurtu
 1 lžíce koření garam masala
 2 lžíce citronové šťávy
Omáčka
 4 lžíce rostliného oleje
 2 středně velké cibule
 4 stroužky česneku
 2 lžíce koření garam masala
 2 lžičky sladké papriky
 ½ lžičky kurkumy
 400 ml konzervovaných rajčat
 300 ml smetany (min 31%)
 ½ lžičky skořice
 ½ lžičky chilli
 sůl
 3 lžíce másla

1

Tofu podélně překrojíme a pak každou polovinu nakrájíme na plátky asi tak 0,5cm tlusté.

2

Všechny ingredience na marinádu smícháme, tofu z obou stran potřeme marinádou a necháme při pokojové teplotě odpočívat.

3

Mezitím cibuli nakrájíme na drobno a opečeme do zlatova na rozpáleném oleji.

4

Přidáme prolisovaný česnek, který krátce orestujeme. Pak přidáme všechno koření a rychle zarestujeme.

5

Přidáme rajčata a smetanu a necháme 10minut probublávat.

6

Omáčku rozmixujeme do hladka ponorným mixérem.

7

Omáčku osolíme a opět přivedeme k varu.

8

Tofu přidáme do omáčky a pomalu vaříme 10minut. Příliš nemícháme.

Tip: Pokud jste recept přece jen dělali s masem, pomalu vařte, dokud nebude měkké.

9

Omáčku stáhneme z ohně a vmícháme máslo. Pokud je třeba, můžeme ještě dosolit.

10

Omáčku můžeme podávat s rýží nebo qionou a ideálně posypanou čerstvým nebo sušeným koriandrem.

Ingredience

Marináda na tofu:
 200 g tofu (neochucené) (případně 300g kuřecích prsou na kostky)
 2 stroužky prolisovaného česneku
 2 lžičky strouhaného čerstvého zázvoru
 5 lžic bílého jogurtu
 1 lžíce koření garam masala
 2 lžíce citronové šťávy
Omáčka
 4 lžíce rostliného oleje
 2 středně velké cibule
 4 stroužky česneku
 2 lžíce koření garam masala
 2 lžičky sladké papriky
 ½ lžičky kurkumy
 400 ml konzervovaných rajčat
 300 ml smetany (min 31%)
 ½ lžičky skořice
 ½ lžičky chilli
 sůl
 3 lžíce másla

Postup

1

Tofu podélně překrojíme a pak každou polovinu nakrájíme na plátky asi tak 0,5cm tlusté.

2

Všechny ingredience na marinádu smícháme, tofu z obou stran potřeme marinádou a necháme při pokojové teplotě odpočívat.

3

Mezitím cibuli nakrájíme na drobno a opečeme do zlatova na rozpáleném oleji.

4

Přidáme prolisovaný česnek, který krátce orestujeme. Pak přidáme všechno koření a rychle zarestujeme.

5

Přidáme rajčata a smetanu a necháme 10minut probublávat.

6

Omáčku rozmixujeme do hladka ponorným mixérem.

7

Omáčku osolíme a opět přivedeme k varu.

8

Tofu přidáme do omáčky a pomalu vaříme 10minut. Příliš nemícháme.

Tip: Pokud jste recept přece jen dělali s masem, pomalu vařte, dokud nebude měkké.

9

Omáčku stáhneme z ohně a vmícháme máslo. Pokud je třeba, můžeme ještě dosolit.

10

Omáčku můžeme podávat s rýží nebo qionou a ideálně posypanou čerstvým nebo sušeným koriandrem.

Tofu ala Butter Chicken
2 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Veronika
3 let zpět

To vypada skvele! Zkusim! Akorat premyslim, Kde shanet indicke koreni abych nemusela behat po cele Praze?

Close Menu