Mar, co budeš vařit?

Já vím, co budu vařit.

Generic selectors
Hletat přesnou zhodu
Hledat v názvu
Hledat v obsahu
Post Type Selectors
Recepty
Akce
Tipy

Trhané vepřové maso

Když pomalu upečete vepřovou plec, maso lze pak jednoduše natrhat vidličkou. Můžete ho podávat s bramborovým knedlíkem a špenátem nebo třeba jen s bramborovou kaší. Úžasné je také jako náplň burgeru.

Porcí4 Porce
Čas přípravy10 minDélka vaření/pečení6 hodCelkový čas6 hod 10 min

 1 kg vepřové plece
 1 lžíce mleté papriky (sladké nebo uzené), můžete nahradit kmínem 🙂
 4 stroužky česneku
 50 ml oleje
 sůl a pepř
 150 ml vody
 1 lžíce citronové šťávy

1

Troubu předehřejeme na 150°C.

2

Maso osušíme, osolíme a opepříme.

3

V misce smícháme olej s paprikou, citronovou šťávou a prolisovaným česnekem. Maso pečlivé potřeme takto připravenou marinádou a přendáme do pekáčku.

Tip: Maso můžeme nechat marinovat přes noc.

4

Do misky dáme 150ml vody a smícháme ji tak se zbytky marinády.

5

Maso v pekáčku podlijeme vodou z misky a přiklopíme.

6

Pečeme 5hodin na 150°C. Pak zvýšíme teplotu na 180°C a ještě hodinu pečeme (případně podlijeme vodou).

Ingredience

 1 kg vepřové plece
 1 lžíce mleté papriky (sladké nebo uzené), můžete nahradit kmínem 🙂
 4 stroužky česneku
 50 ml oleje
 sůl a pepř
 150 ml vody
 1 lžíce citronové šťávy

Postup

1

Troubu předehřejeme na 150°C.

2

Maso osušíme, osolíme a opepříme.

3

V misce smícháme olej s paprikou, citronovou šťávou a prolisovaným česnekem. Maso pečlivé potřeme takto připravenou marinádou a přendáme do pekáčku.

Tip: Maso můžeme nechat marinovat přes noc.

4

Do misky dáme 150ml vody a smícháme ji tak se zbytky marinády.

5

Maso v pekáčku podlijeme vodou z misky a přiklopíme.

6

Pečeme 5hodin na 150°C. Pak zvýšíme teplotu na 180°C a ještě hodinu pečeme (případně podlijeme vodou).

Trhané vepřové maso
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Close Menu