Když pomalu upečete vepřovou plec, maso lze pak jednoduše natrhat vidličkou. Můžete ho podávat s bramborovým knedlíkem a špenátem nebo třeba jen s bramborovou kaší. Úžasné je také jako náplň burgeru.
Troubu předehřejeme na 150°C.
Maso osušíme, osolíme a opepříme.
V misce smícháme olej s paprikou, citronovou šťávou a prolisovaným česnekem. Maso pečlivé potřeme takto připravenou marinádou a přendáme do pekáčku.
Tip: Maso můžeme nechat marinovat přes noc.
Do misky dáme 150ml vody a smícháme ji tak se zbytky marinády.
Maso v pekáčku podlijeme vodou z misky a přiklopíme.
Pečeme 5hodin na 150°C. Pak zvýšíme teplotu na 180°C a ještě hodinu pečeme (případně podlijeme vodou).
Než maso natrháme vidličkou, necháme ho alespoň 20minut odpočinout.
Tip: Masíčko můžete využít pro přípravu Avokado-burger
Ingredience
Postup
Troubu předehřejeme na 150°C.
Maso osušíme, osolíme a opepříme.
V misce smícháme olej s paprikou, citronovou šťávou a prolisovaným česnekem. Maso pečlivé potřeme takto připravenou marinádou a přendáme do pekáčku.
Tip: Maso můžeme nechat marinovat přes noc.
Do misky dáme 150ml vody a smícháme ji tak se zbytky marinády.
Maso v pekáčku podlijeme vodou z misky a přiklopíme.
Pečeme 5hodin na 150°C. Pak zvýšíme teplotu na 180°C a ještě hodinu pečeme (případně podlijeme vodou).
Než maso natrháme vidličkou, necháme ho alespoň 20minut odpočinout.
Tip: Masíčko můžete využít pro přípravu Avokado-burger