Mar, co budeš vařit?

Já vím, co budu vařit.

Generic selectors
Hletat přesnou zhodu
Hledat v názvu
Hledat v obsahu
Post Type Selectors
Recepty
Akce
Tipy

Andělské vanilkové rohlíčky

Kategorie

Tři týdny do Vánoc, je čas na vanilkové rohlíčky. Dáváte do nich ořechy nebo mandle? Já mandle, jsou pak andělsky jemné a vláčné.

Porcí40ks Porcí
Čas přípravy1 hodDélka vaření/pečení10 minCelkový čas1 hod 10 min

Těsto:
 60 g mletých mandlí nebo přímo mandlové mouky
 150 g hladké mouky
 1 lžička vanilkového extraktu nebo 1/2 mleté vanilky
 100 g másla
 2 žloutky
Obalování:
 100 g moučkového cukru
 ½ lžičky mleté vanilky

1

Všechny suché suroviny na těsto smícháme v míse.

2

Pak zapracujeme máslo a na závěr žloutky.

3

Z těsta vytvoříme hladký bochánek, který zabalíme do potravinářské fólie a dáme uležet do lednice. Necháme tak nejméně přes noc, ale těsto vydrží v lednici i týden.

4

Když vyndáme těsto z lednice, necháme ho chvilku povolit, asi tak 30 minut.

5

Rozdělíme těsto na třetiny a z každé uděláme asi 2cm široký váleček. Abychom měli všechny rohlíčky stejně, tak váleček nakrájíme asi na 0,5cm dlouhé kousky.

6

Z kousků pak válíme válečky, které stočíme do tvaru rohlíčku.

7

Rohlíčky vyskládáme na plech vyložený pečícím papírem.

8

Pečeme 8 - 10 minut na 165°C (horkovzduch) nebo na 180°C bez zapnutého horkého vzduchu.

9

Upečené rohlíčky necháme 3 minuty odpočívat na plechu a pak je opatrně obalíme v moučkovém cukru smíchaným s vanilkou.

10

Uložíme je do krabice a pokusíme se vydržet do Vánoce 🙂

Ingredience

Těsto:
 60 g mletých mandlí nebo přímo mandlové mouky
 150 g hladké mouky
 1 lžička vanilkového extraktu nebo 1/2 mleté vanilky
 100 g másla
 2 žloutky
Obalování:
 100 g moučkového cukru
 ½ lžičky mleté vanilky

Postup

1

Všechny suché suroviny na těsto smícháme v míse.

2

Pak zapracujeme máslo a na závěr žloutky.

3

Z těsta vytvoříme hladký bochánek, který zabalíme do potravinářské fólie a dáme uležet do lednice. Necháme tak nejméně přes noc, ale těsto vydrží v lednici i týden.

4

Když vyndáme těsto z lednice, necháme ho chvilku povolit, asi tak 30 minut.

5

Rozdělíme těsto na třetiny a z každé uděláme asi 2cm široký váleček. Abychom měli všechny rohlíčky stejně, tak váleček nakrájíme asi na 0,5cm dlouhé kousky.

6

Z kousků pak válíme válečky, které stočíme do tvaru rohlíčku.

7

Rohlíčky vyskládáme na plech vyložený pečícím papírem.

8

Pečeme 8 - 10 minut na 165°C (horkovzduch) nebo na 180°C bez zapnutého horkého vzduchu.

9

Upečené rohlíčky necháme 3 minuty odpočívat na plechu a pak je opatrně obalíme v moučkovém cukru smíchaným s vanilkou.

10

Uložíme je do krabice a pokusíme se vydržet do Vánoce 🙂

Andělské vanilkové rohlíčky
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Close Menu