Tři týdny do Vánoc, je čas na vanilkové rohlíčky. Dáváte do nich ořechy nebo mandle? Já mandle, jsou pak andělsky jemné a vláčné.
Všechny suché suroviny na těsto smícháme v míse.
Pak zapracujeme máslo a na závěr žloutky.
Z těsta vytvoříme hladký bochánek, který zabalíme do potravinářské fólie a dáme uležet do lednice. Necháme tak nejméně přes noc, ale těsto vydrží v lednici i týden.
Když vyndáme těsto z lednice, necháme ho chvilku povolit, asi tak 30 minut.
Rozdělíme těsto na třetiny a z každé uděláme asi 2cm široký váleček. Abychom měli všechny rohlíčky stejně, tak váleček nakrájíme asi na 0,5cm dlouhé kousky.
Z kousků pak válíme válečky, které stočíme do tvaru rohlíčku.
Rohlíčky vyskládáme na plech vyložený pečícím papírem.
Pečeme 8 - 10 minut na 165°C (horkovzduch) nebo na 180°C bez zapnutého horkého vzduchu.
Upečené rohlíčky necháme 3 minuty odpočívat na plechu a pak je opatrně obalíme v moučkovém cukru smíchaným s vanilkou.
Uložíme je do krabice a pokusíme se vydržet do Vánoce 🙂
Ingredience
Postup
Všechny suché suroviny na těsto smícháme v míse.
Pak zapracujeme máslo a na závěr žloutky.
Z těsta vytvoříme hladký bochánek, který zabalíme do potravinářské fólie a dáme uležet do lednice. Necháme tak nejméně přes noc, ale těsto vydrží v lednici i týden.
Když vyndáme těsto z lednice, necháme ho chvilku povolit, asi tak 30 minut.
Rozdělíme těsto na třetiny a z každé uděláme asi 2cm široký váleček. Abychom měli všechny rohlíčky stejně, tak váleček nakrájíme asi na 0,5cm dlouhé kousky.
Z kousků pak válíme válečky, které stočíme do tvaru rohlíčku.
Rohlíčky vyskládáme na plech vyložený pečícím papírem.
Pečeme 8 - 10 minut na 165°C (horkovzduch) nebo na 180°C bez zapnutého horkého vzduchu.
Upečené rohlíčky necháme 3 minuty odpočívat na plechu a pak je opatrně obalíme v moučkovém cukru smíchaným s vanilkou.
Uložíme je do krabice a pokusíme se vydržet do Vánoce 🙂